ΙΜΕ πληροφορική - Preloader

Η Toshiba δημιούργησε έξυπνα γυαλιά AR με Windows 10

Η Toshiba παρουσίασε τα dynaEdge AR Smart Glasses τα οποία προορίζονται για εργαζόμενους σε τομείς όπως οι κατασκευές, οι επισκευές και τα logistics. Τα έξυπνα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας που βάζουν την εταιρεία σε έναν νέο χώρο δραστηριοποίησης αποτελούνται από έναν πλαστικό σκελετό και μία οθόνη που βρίσκεται μπροστά στο δεξί μάτι του χρήστη. Επίσης, στον φορέα της οθόνης, από την εξωτερική πλευρά, υπάρχει και μία κάμερα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λήψη φωτογραφιών και βίντεο.


 

Η σημαντική διαφοροποίηση έναντι των άλλων έξυπνων γυαλιών που έχουμε δει, είναι πως η υλοποίηση είναι δύο κομματιών, αφού ο σκελετός τους συνδέεται μέσω ενός καλωδίου USB με τον υπολογιστή από τον οποίον παίρνουν ισχύ. Ουσιαστικά, τροφοδοτούνται από ένα mini PC με επεξεργαστή Intel Core το οποίο τρέχει Windows 10. Το PC μπορεί να συνδεθεί σε επιτραπέζια οθόνη και πληκτρολόγιο και να λειτουργήσει σαν ένα κανονικό desktop PC.

Τα γυαλιά λειτουργούν σαν ένας φορητός υπολογιστής με Windows 10. Στην δεξιά πλευρά του σκελετού υπάρχει ένα touchpad που λειτουργεί σαν ποντίκι, ενώ η οθόνη έχει ανάλυση 640×360 pixel. Η Toshiba εργάζεται στην ενσωμάτωση φωνητικών εντολών για να κάνει πιο εύχρηστα τα dynaEdge AR Smart Glasses, ενώ επίσης αναπτύσσει εφαρμογές για να απλοποιήσει τον χειρισμό των Windows.

Ο χρήστης των γυαλιών μπορεί να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις, να δει και να μοιραστεί αρχεία, να γράψει και να λάβει βίντεο, όπως και φωτογραφίες. Η συνδεσιμότητα στο Internet επιτυγχάνεται μέσω Wi-Fi.

Το κόστος των dynaEdge AR Smart Glasses ξεκινά από τα 1.899 δολάρια.

Πηγή: http://gr.pcmag.com

Μετάβαση στο περιεχόμενο