ΙΜΕ πληροφορική - Preloader

Φτάνει η ώρα του προκριματικού για τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας 2018

Ανακοινώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά η συμμετοχή της Ελλάδας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC ’18), που θα διεξαχθεί μεταξύ 15 και 19 Οκτωβρίου 2018 στο Λονδίνο.


 

Ο διαγωνισμός αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών ENISA (European Union Agency for Network and Information Security), που λειτουργεί ως το κέντρο εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα ασφάλειας των δικτύων και πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος είναι η ανεύρεση, προσέλκυση και ανάδειξη μιας νέας γενιάς ταλέντων στο χώρο της κυβερνοασφάλειας, μέσω μιας σειράς απαιτητικών δοκιμασιών. Οι χώρες που συμμετέχουν κάθε χρόνο σε αυτή τη διαγωνιστική δοκιμασία εκπροσωπούνται από μία και μοναδική ομάδα, που αποτελείται από δέκα άτομα, έναν προπονητή και έναν κριτή.

Η Εθνική Ομάδα Κυβερνοασφάλειας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον ECSC 2018, θα αποτελείται από τους 10 νέους και νέες μεταξύ 14-25 ετών που θα ξεχωρίσουν με τις επιδόσεις τους στο διαγωνισμό EthiHak 2018 ο οποίος θα λάβει χώρα στις 18-19 Απριλίου 2018, στον εκθεσιακό χώρο Δαΐς στα πλαίσια του 8ου συνεδρίου Infocom Security.

Ο φετινός διαγωνισμός EthiHak θα λειτουργήσει ουσιαστικά και ως προκριματικός διαγωνισμός για την σύσταση της φετινής εθνικής ομάδας στα πλαίσια του ECSC 2018.

Πηγή: http://gr.pcmag.com

Μετάβαση στο περιεχόμενο