ΙΜΕ πληροφορική - Preloader

Το πρώτο ASIC για Ethereum mining είναι προ των πυλών

Μετά την αποκάλυψη οικονομικού αναλυτή της εταιρείας Susquehanna φαίνεται πως πολλά θα αλλάξουν στην αγορά των καρτών γραφικών αλλά και του mining. Από την εταιρεία επιβεβαίωσαν πως η Bitmain, πρωταγωνίστρια στην αγορά των ASIC ετοιμάζεται να διαθέσει στην αγορά ένα σύστημα για Ethereum mining. Ταυτόχρονα, μείωσαν την πρόβλεψη για τη μετοχή της AMD στα 7,5 από τα 13 δολάρια και της Nvidia από τα 215 στα 200 δολάρια, αφού αναμένεται να μειωθεί το ενδιαφέρον για κάρτες γραφικών από τους miners.


 

Η ύπαρξη ενός ASIC για Ethereum mining αναμένεται να αλλάξει το τοπίο στην κοινότητα των (GPU) miners και του νομίσματος, αφού θα χαθεί η αποκλειστικότητα της παραγωγής Ethereum και των συναφών ψηφιακών νομισμάτων που βασίζονται στον αλγόριθμό του με κάρτες γραφικών. Βέβαια, από την κοινότητα του Ether έχουν δηλώσει στο παρελθόν πως θα αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια χρήσης ASIC, αν και κάποιοι υποστηρίζουν πως ίσως να είναι ήδη αργά. Επίσης, φήμες αναφέρουν πως η Bitmain έχει έτοιμο και δοκιμάζει το νέο της σύστημα, ενώ αναμένεται να το διαθέσει στην αγορά πριν το καλοκαίρι.

Από την άλλη, εάν στραφούν οι miners στα ASIC για την παραγωγή του Ethereum, τότε οι τιμές στις κάρτες γραφικών θα επιστρέψουν σε πιο φυσιολογικά επίπεδα μετά το… ντελίριο του 2017 και οι gamers θα μπορέσουν να αποκτήσουν τις κάρτες που επιθυμούν χωρίς να τις πληρώνουν με “καπέλο” που ξεπερνά το 50% σε αρκετές περιπτώσεις.

Βεβαίως, ακόμα είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε τι θα γίνει, αφού το Ethereum ASIC της Bitmain αναμένεται να κοστίζει πολύ και να γίνει ανάρπαστο. Επίσης, η “απάντηση” της κοινότητας του Ethereum πιθανώς να βάλει φρένο στην άλωση του ψηφιακού νομίσματος από τα ASIC και να διατηρήσει το GPU mining σε ικανοποιητικά επίπεδα αποδοτικότητας.

Πηγή: http://gr.pcmag.com

Μετάβαση στο περιεχόμενο