ΙΜΕ πληροφορική - Preloader

Το νέο Premium Chromebook της Dell περιλαμβάνει γραφίδα

Βερολίνο— Τα Pixelbook της Google δηλώνουν πως τα Chromebooks είναι εξίσου χρήσιμα και στις μεγαλύτερες ηλικίες και όχι μόνο σε μαθητές. Η Dell ποντάρει σε αυτή τη διαφωνία με το νέο Inspiron Chromebook 14 2-in-1.

Η Dell παρουσίασε το πρώτο της premium Chromebook στην IFA. Το Inspiron Chromebook 14 2-in-1 φέρει σασί αλουμινίου, περιστροφή οθόνης 360 μοιρών και μία γραφίδα, που κάποιος θα περίμενε να βρει στα premium Windows ultraportables. Καλύτερο απ’όλα είναι πως το Inspiron Chromebook 14 2-in-1 θα κυμαίνεται στα 599$ κάτι που το κάνει πιο προσιτό από το Pixelbook.

Το premium Chromebook της Dell θα κυκλοφορήσει στις 23 Οκτωβρίου. Στο εσωτερικό του θα βρείτε, όγδοης γενιάς επεξεργαστή Intel Core i3 κι όχι Intel Celeron που συνηθίζεται να χρησιμοποιείται στα Chromebooks κάτω των 500$. Η οθόνη του είναι 14″ Full HD-touch με IPS για ευρεία θέαση υπό γωνία και ζωντανά χρώματα καθώς επίσης και οπίσθιο φωτισμό 300-nit.

Η συμπεριλαμβανόμενη γραφίδα χρησιμοποιεί τεχνολογία ηλεκτρομαγνητικού συντονισμού (EMR) για πιο ακριβής γραφή από αυτή που έχετε συναντήσει σε άλλα stylus. Το καλύτερο απ’όλα είναι η θέση αποθήκευσης στη βάση του Chromebook, για να μην τη χάσετε.

Το μόνο ίσως αρνητικό του Inspiron Chromebook 14 2-in-1 είναι το βάρος. Στα περίπου 2 κιλά, το Inspiron είναι το βαρύτερο από πολλά premium 13″ ultraportables και convertible laptops, που τείνουν να ζυγίζουν 1,5 kg ή και λιγότερο.
Vostro Reborn

Η Dell επανέφερε και την επαγγελματική σειρά Vostro στο IFA. Η εκπληκτική επανεμφάνιση σηματοδοτεί την πρώτη φορά που οι φορητοί υπολογιστές της Dell έχουν πωληθεί με το όνομα Vostro εδώ και πολλά χρόνια

Το Vostro 15 5000 (5581) θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο με αρχική τιμή τα 579$. Με στόχο μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, περιλαμβάνει μερικά (όχι όλα) security και IT-friendly χαρακτηριστικά, που θα περίμενε κάποιος από ένα εταιρικό laptop, όπως το Trusted Platform Module (TPM) encryption.

Το Vostro 15 5000, θα έχει κι έναν “μικρό” αδερφό τον Ιανουάριο το 14 ιντσών, Vostro 14 5000 (5581), στα 669$.

Τέλος, η Dell αναβαθμίζει τις αξιοσέβαστες σειρές των XPS και Inspiron laptops. Η ανανέωση των XPS είναι μικρή, με όγδοης γενιάς Intel Core επεξεργαστές στο XP3 13 2-in-1 και νέους οικονομικούς Core i3 επεξεργαστές στο XPS 13.

Πηγή: https://gr.pcmag.com/

Μετάβαση στο περιεχόμενο