ΙΜΕ πληροφορική - Preloader

Σημαντική άνοδος των Video Game πωλήσεων μέσα στο 2018

Το 2018 αποδεικνύεται μέχρι στιγμής ένα πολύ σημαντικό έτος για τις πωλήσεις παιχνιδιών, φτάνοντας συνολικά έσοδα της τάξης των $19,5 δις στις Η.Π.Α, ένα ποσό 40% μεγαλύτερο από εκείνο του πρώτου εξαμήνου του 2017.

Οι αριθμοί έγιναν γνωστοί από το NPD Group (μέσω του Gamesindustry), το οποίο κάνει λόγο για αύξηση των πωλήσεων και στον τομέα των hardware, φτάνοντας στα $1,7 δις, κάτι που οφείλεται κατά κύριο λόγο στις νέες αγορές που έχουν εξαπλώσει η Sony και η Microsoft, μαζί με τις assist από τα Nintendo NES Classic και SNES Classic.

Στο ίδιο trend κυμαίνονται και οι πωλήσεις των DLC και microtransactions, με την αύξηση της συγκεκριμένης κατηγορίας να φτάνει στο 43%.

Ακόμη, πολύ καλή απόδοση σημείωσαν και οι πωλήσεις των accessories ξεπερνώντας και σε αυτόν τον τομέα τον πήχη της αύξησης του 40%. Φτάνοντας για την ακρίβεια το 41%.

Τέλος, το Fortnite και γενικότερα το Battle Royale είδος κάνει αισθητή την παρουσία του και στις πωλήσεις των headsets/headphones, οι οποίες διπλασιάστηκαν.

Οι αναλυτές του NPD φαίνονται αισιόδοξοι για τη συνέχεια του συγκεκριμένου “trend”, καθώς οι υπόλοιποι μήνες του 2018 μας επιφυλάσσουν ακόμη δυνατότερες κυκλοφορίες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο