ΙΜΕ πληροφορική - Preloader

Το AnyDVD αντιγράφει πλέον και UHD Blu-Ray με AACS 2.0

Με την προϋπόθεση ότι διαθέτετε το κατάλληλο “UHD-friendly” Blu-Ray drive.

Τα εμπορικά DVD, Blu-Ray και UHD Blu-Ray προστατεύονται πάντοτε από διάφορες τεχνολογίες απέναντι στις διάφορες προσπάθειες αντιγραφής και διαμοιρασμού του περιεχομένου τους. Όμως, όπως πιθανόν γνωρίζετε, όλες αυτές οι προστασίες παρακάμπτονται σχετικά εύκολα, ακόμα και με έναν απλό οικιακό υπολογιστή. Με μία εξαίρεση: τα UHD Blu-ray discs τα οποία χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση AACS 2.0 και δεν έχει καταστεί ακόμα δυνατό να αποκρυπτογραφηθούν. Ή τουλάχιστον έτσι ήταν μέχρι στιγμής!


 

Η AnyDVD, διάσημη για τα προγράμματά της τα οποία επέτρεπαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στον χρήστη να αντιγράφει οπτικούς δίσκους ήδη από το 2003, κυκλοφόρησε μία νέα έκδοση του λογισμικού της [AnyDVD (HD) 8.2.1.1 beta] η οποία φέρεται να έχει την δυνατότητα να αντιγράψει δίσκους UHD Blu-ray. Η μόνη προϋπόθεση για αυτή τη διαδικασία είναι ο χρήστης να κατέχει ένα “UHD-friendly” Blu-Ray drive.

Πρόσφατα διέρρευσαν 72 κλειδιά AACS 2.0 με τη χρήση των οποίων γίνεται η αποκρυπτογράφηση των δεδομένων των αντίστοιχων οπτικών μέσων, αφού η τεχνολογία ACS προστατεύει τους δίσκους κρυπτογραφόντας το περιεχόμενό τους με τον αλγόριθμο Advanced Encryption Standard (AES). Στη συνέχεια αυτά τα δεδομένα για να αναπαραχθούν απαιτούν έναν player με ενσωματωμένα τα έγκυρα κλειδιά αποκρυπτογράφησης. Κάθε φορά που ένα από αυτά τα κλειδιά αποκαλύπτεται ότι έχει πέσει στα χέρια των cracker αυτό ανακαλείται/ακυρώνεται. Η διαδικασία της ακύρωσης γίνεται μέσω διαδικτυακού update του firmware του player. Οπότε, ο χρήστης που θέλει να συνεχίσει να αντιγράφει με το “εγκυρο” Blue-Ray drive του δεν πρέπει να αφήσει το σύστημά του να κάνει το firmware update των οπτικών του μέσων. Και όπως αναφέρουν διάφοροι χρήστες, στην περίπτωση που δεν γίνει το firmware update, το πρόγραμμα της AnyDVD πράγματι καταφέρνει να δημιουργήσει αντίγραφα των μέχρι τώρα ανίκητων UHD Blu-ray δίσκων.

Πηγή: http://gr.pcmag.com

Μετάβαση στο περιεχόμενο