ΙΜΕ πληροφορική - Preloader

Δίκτυο Wi-Fi εγκαθίσταται σε λεωφορεία, τρόλεϋ και τράμ της Αττικής

Τη δυνατότητα πρόσβασης σε δίκτυο Wi-Fi θα αποκτήσουν οι χρήστες των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής. Τα Υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και Υποδομών και Μεταφορών προωθούν, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, Δράση για την εγκατάσταση δικτύου Wi-Fi στις αστικές συγκοινωνίες του νομού.


 

Πιο συγκεκριμένα, η Δράση, συνολικού κόστους €900.000, θα χρηματοδοτηθεί από το “Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Αττικής 2014 -2020” και αφορά στην εγκατάσταση δικτύου Wi-Fi σε 2.030 οχήματα (λεωφορεία, τρόλεϋ και τραμ) του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ). Το έργο θα εξασφαλίσει στο επιβατικό κοινό την πρόσβαση στο Διαδίκτυο κατά τις μετακινήσεις του με τα εν λόγω μέσα μεταφοράς.

Ο επωφελούμενος πληθυσμός από την υλοποίηση του έργου είναι ιδιαιτέρα υψηλός, όπως αναφέρουν σε ανακοινώσεις τους τα δύο Υπουργεία. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΣΑ για το 2015, η επιβατική κίνηση σε λεωφορεία και τρόλεϋ έφτασε στις 352.116.000 μετακινήσεις και ο μέσος όρος παραμονής στο όχημα ήταν 20 λεπτά. Αντίστοιχα για το τραμ, η επιβατική κίνηση ανήλθε, για την ίδια περίοδο, στις 14.482.000 μετακινήσεις.

Στόχος της Δράσης, που υλοποιείται με την αγαστή συνεργασία των δύο Υπουργείων, είναι η προώθηση της χρήσης των νέων τεχνολογιών και της ψηφιακής οικονομίας, η μείωση του ψηφιακού χάσματος, καθώς και η αναβάθμιση των υπηρεσιών των αστικών συγκοινωνιών.

Έμφαση στο mobile
Οι Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου, όπως άλλωστε συμβαίνει παγκοσμίως, κάνουν εντατική χρήση κινητών δεδομένων. Το smartphone, με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύει η Focus Bari, είναι το κύριο μέσο πρόσβασης στο Internet, ιδιαίτερα για τους νέους, γεγονός που υποδηλώνει αφενός τη στενή σχέση του μέσου Έλληνα με το Διαδίκτυο, αφετέρου ότι οι χρήστες στην Ελλάδα επιβεβαιώνουν την παγκόσμια τάση, που θέλει τους καταναλωτές να παραμένουν διαρκώς online και μάλιστα, απ’ όπου κι αν βρίσκονται. Στα τέλη του 3ου τριμήνου του 2017, το 67,7% του ελληνικού κοινού συνδεόταν καθημερινά στο Ίντερνετ από το κινητό του. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι το κινητό τηλέφωνο (68%), το laptop (51,3%) και ο σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής (36%) αποτελούν το “top 3” των συσκευών πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Το 81,8% των Ελλήνων χρηστών επισκέπτεται το Διαδίκτυο με οποιαδήποτε συχνότητα, ενώ ποσοστό 71% συνδέεται επί καθημερινής βάσης. Επίσης, ένας στους δύο Έλληνες μπαίνει καθημερινά στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι Έλληνες χρήστες αφιερώνουν στο Διαδίκτυο 184 λεπτά κατά μέσο όρο την ημέρα, ήτοι η μέση χρήση στην Ελλάδα διαμορφώνεται στις 3,1 ώρες ημερησίως. Οι μεγαλύτερες ηλικίας (65 έως 74 ετών) συνδέονται στο Internet το λιγότερο χρόνο και συγκεκριμένα 123 λεπτά, ενώ οι νεαρότερες (18 έως 24 ετών) παραμένουν online για 260 λεπτά κατά μέσο όρο την ημέρα.

Πηγή: sepe.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο