ΙΜΕ πληροφορική - Preloader

StatCounter: Τα Windows 10 ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα Windows 7

Σύμφωνα με τα στοιχεία της StatCounter για τον Ιανουάριο, το μερίδιο των Windows 10 στους ενεργούς υπολογιστές που καταγράφηκαν, ήταν για πρώτη φορά υψηλότερο από αυτό των Windows 7.

Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό των Windows 10 τον Ιανουάριο έφτασε στο 42,78% μεταξύ των desktop λειτουργικών συστημάτων ανά τον κόσμο, ενώ αυτό των Windows 7 ήταν 41,86%. Τα Windows 8.1 είναι στην τρίτη θέση με ποσοστό 8,72%.


 

Είναι η πρώτη φορά που κάποια από τις εταιρείες που συγκεντρώνουν και ανακοινώνουν στατιστικά στοιχεία χρήσης ανακοινώνει αυτό που η Microsoft επιδίωκε να συμβεί πριν από χρόνια, είναι αλήθεια.

Όπως φαίνεται από το παραπάνω διάγραμμα της StatCounter, η ψαλίδα έκλεινε με γοργούς ρυθμούς από τον περασμένο Σεπτέμβριο και ήταν θέμα μερικών μηνών να αλλάξει η κατάσταση.

Στα αξιοσημείωτα των στατιστικών είναι πως τα… αθάνατα Windows XP υπάρχουν ακόμα έχοντας ποσοστό 3,36%, αλλά κυρίως το ότι τα Vista δίνουν σημεία ζωής!

Τέλος, να σημειώσουμε πως τα στοιχεία της NetMarketShare αποτυπώνουν μια διαφορετική εικόνα και παρουσιάζουν ακόμη μπροστά τα Windows 7 και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, περίπου 16 ποσοστιαίων μονάδων, με 44,81% έναντι 28,19% των Windows 10.

Πηγή: http://gr.pcmag.com

Μετάβαση στο περιεχόμενο