ΙΜΕ πληροφορική - Preloader

1 στους 2 Έλληνες παίρνει το κινητό του στο κρεβάτι

Απόλυτα εξαρτημένος από το κινητό του, είναι ο μέσος χρήστης smartphone στην Ελλάδα, με τους Έλληνες να μην διαφέρουν, πάντως, από τους υπόλοιπους καταναλωτές, που σήμερα αισθάνονται χαμένοι χωρίς το smartphone τους. Ήδη, περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες (το 53%) δηλώνουν ότι πηγαίνουν με το κινητό στο κρεββάτι τους και μάλιστα, ο ένας στους δέκα παραδέχεται ότι τον παίρνει ο ύπνος με το smartphone στα χέρια.


 

Το 74% των Ελλήνων διαβάζει τα emails του, πλοηγείται στα social media και στέλνει μηνύματα πριν πάει για ύπνο, ενώ περίπου έξι στους δέκα ελέγχουν το smartphone τους αμέσως μόλις ξυπνήσουν.

Κι αν δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως ελέγχουμε τα smartphones μας παντού, στο σπίτι, τη δουλειά, τις μετακινήσεις, δεν μπορεί παρά να έχει ενδιαφέρον η διαπίστωση ότι το 37% των Ελλήνων παίρνει το κινητό του στο μπάνιο, το 25% το έχει μαζί του ακόμα κι όταν κάνει μπάνιο, το 41% δεν το αποχωρίζεται ούτε στην κουζίνα, ενώ το 18% το χρησιμοποιεί στο παιδικό δωμάτιο.

Την παραπάνω εικόνα αποτυπώνει έρευνα, που διενήργησε η Huawei σε συνεργασία με την IPSOS και η οποία αναλύει το 24ωρο του μέσου χρήστη smartphone σε 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Η έρευνα δείχνει ότι το 54% των Ελλήνων χρησιμοποιεί το smartphone αρκετές φορές κατά τη διάρκεια μίας ώρας. Το 44% των συμμετεχόντων στην έρευνα της Huawei παραδέχτηκε πως έχει το smartphone μαζί του για περισσότερες από 13 ώρες ημερησίως. Το 27% των ανθρώπων, μάλιστα, το χρησιμοποιεί ενεργά για 3-4 ώρες.

Χρήση
Πέραν της ψυχαγωγίας, αναζητά πληροφορίες, αλληλοεπιδρά στα social media, διαβάζει τα τελευταία νέα, συνδέεται σε υπηρεσίες e-banking και πλοηγείται στο ίντερνετ. Σύμφωνα με την έρευνα (“Smart(phone) Relationships”), η οποία επιδιώκει να αναλύσει τη σχέση του μέσου χρήστη με το τηλέφωνο του, ο μέσος Έλληνας χρήστης χρησιμοποιεί το smartphone του για την ανταλλαγή μηνυμάτων σε ποσοστό 78%, το 84% το θέλει για τη λήψη φωτογραφιών και το 79% για πρόσβαση στα social media.

Με τη σχέση του χρήστη με το κινητό να είναι τόσο στενή, δεν προκαλεί εντύπωση το ποσοστό 97% που παίρνει το smartphone μαζί κάθε φορά που βγαίνει από το σπίτι. Επίσης, το ότι το 44% επιστρέφει για να το πάρει εφ’ όσον διαπιστώσει πως το έχει ξεχάσει, είναι – αν μη τι άλλο – εντυπωσιακό.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα διεξήχθη από την IPSOS κατ’ εντολή της Huawei, τον Ιανουάριο του 2018, στις ακόλουθες αγορές: Αυστρία, Βουλγαρία, Δανία, Ελλάδα, Κροατία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία και Τσεχία.

Πηγή: sepe.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο