ΙΜΕ πληροφορική - Preloader

Προχωρά το έργο για ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη “λευκών περιοχών”

Σε δημόσια διαβούλευση θέτει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης την πρωτοβουλία για την επίτευξη της καθολικής ψηφιακής τηλεοπτικής κάλυψης της ελληνικής επικράτειας. Η υλοποίηση της δράσης, σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την εξάλειψη των προβλημάτων λήψης τηλεοπτικού σήματος, που αντιμετωπίζουν περίπου 500 χιλιάδες κάτοικοι των λεγόμενων “λευκών περιοχών”.


 

Το νέο πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια της δράσης, που υλοποιείται, ήδη, στη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, από την οποία έχουν ωφεληθεί έως τώρα 7.100 νοικοκυριά. Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν επιχορήγηση, ώστε να αποκτούν δωρεάν πρόσβαση στο περιεχόμενο των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας και ελεύθερης λήψης από τις ψηφιακές πλατφόρμες, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

“Η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της, εξετάζει όλες τις πτυχές του ζητήματος, αποσκοπώντας στη βέλτιστη αξιοποίηση των προς διάθεση οικονομικών πόρων, καθώς και στη σύμπλευση των ενεργειών της με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι “το τελευταίο διάστημα, έχουν πραγματοποιηθεί αλλεπάλληλες επαφές μεταξύ των στελεχών της ΓΓΤΤ και εκπροσώπων των παρόχων δικτύων και υπηρεσιών ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής, όπως και λοιπών φορέων της αγοράς, ώστε να επιλεγεί ο βέλτιστος τρόπος επίλυσης του ζητήματος”.

Στην καταγραφή των περιοχών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, έχουν συμβάλει και οι Δήμοι, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε σχετικό ερωτηματολόγιο της ΓΓΤΤ. Τα στοιχεία που προκύπτουν, διαβιβάζονται στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η οποία θα οριστικοποιήσει τα σημεία παρέμβασης.

Ψηφιακές υπηρεσίες
“Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα στην Ενημέρωση και την Ψυχαγωγία. Έχει δικαίωμα πρόσβασης τόσο στις ώριμες, όσο και στις νέες τεχνολογίες. Αυτό το δικαίωμα, είμαστε αποφασισμένοι να το διασφαλίσουμε”, σχολίασε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Βασίλης Μαγκλάρας, σημείωσε: “Μία ακόμα εκκρεμότητα ετών βαίνει, αισίως, προς επίλυση. Όλοι οι πολίτες θα έχουν πολύ σύντομα – και πάλι – πρόσβαση στα βασικά αγαθά της Ενημέρωσης και της Ψυχαγωγίας. Δικαιώματα που τους είχαν αφαιρεθεί από τη στρεβλή διαδικασία μετάβασης στην ψηφιακή ευρυεκπομπή”.

Πηγή: sepe.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο