ΙΜΕ πληροφορική - Preloader

Pollfish: Αλλάζει τις έρευνες αγοράς με Microsoft Azure

Σε όλο τον κόσμο, εκατομμύρια χρήστες βρίσκονται εν κινήσει με ένα smartphone. Πρόκειται για καθημερινούς χρήστες με σημαντική γνώμη και γνώσεις, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στη διαμόρφωση της στρατηγικής ενός οργανισμού ή ενός ιδιώτη. H Pollfish, θέλοντας να δημιουργήσει ένα αυτοματοποιημένο και άμεσο hub πληροφοριών αξιοποίησε σημαντικά εργαλεία του Microsoft Azure και ανέπτυξε μια πλατφόρμα διεξαγωγής ερευνών μέσω smartphones, όπου ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει μια έρευνα, να επιλέξει το κοινό από το οποίο τον ενδιαφέρει να πάρει τις απαντήσεις και να έχει feedback σε πραγματικό χρόνο.


 

Πώς δημιουργεί ο χρήστης την έρευνα; Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να κάνει την εγγραφή του και να δημιουργήσει το ερωτηματολόγιό του καθώς και το κοινό από το οποίο θέλει να λάβει απαντήσεις. Η επιλογή γίνεται με βάση συγκεκριμένα κριτήρια όπως τοποθεσία, φύλο, ηλικία, συσκευή που χρησιμοποιεί και πολλά άλλα, ενώ στη συνέχεια, o χρήσης λαμβάνει αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο.

Με ποιο τρόπο διεξάγεται η έρευνα; Με τη βοήθεια των λύσεων cloud της Microsoft, η Pollfish διανέμει το κάθε ερωτηματολόγιο σε εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο μέσω των συνεργαζόμενων εφαρμογών που ο καθένας έχει στο κινητό του. Έτσι, μέσα σε λίγα λεπτά, ο χρήστης λαμβάνει ολοκληρωμένα αποτελέσματα, πληρώνοντας πολύ λιγότερα χρήματα από όσα θα πλήρωνε στις παραδοσιακές εταιρίες διεξαγωγής ερευνών.

Σχετικά με την επιλογή της λύσης cloud της Microsoft, ο Γιάννης Ζαούδης, Founder & CTO, ανέφερε: «Με περισσότερους από 400 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως και πελάτες από 30 χώρες, η δυνατότητα επέκτασης και η ευρεία διαθεσιμότητα της εφαρμογής αποτελούν τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την επιτυχία. Έτσι, αφού αξιολογήσαμε μερικούς από τους κορυφαίους παρόχους, επιλέξαμε το Microsoft Azure για να φιλοξενήσουμε τις υπηρεσίες μας, ενώ παράλληλα αξιοποιήσαμε τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα όπως οι kafka, Cassandra και redis».

Σήμερα, η Pollfish έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας, κατακτώντας τις αγορές της Αγγλίας και της Αμερικής.

Πηγή: techpress.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο