ΙΜΕ πληροφορική - Preloader

Νέα πλατφόρμα wearables η Qualcomm

H Qualcomm παρουσίασε το Snapdragon Wear 2100 SoC για χρήση σε συσκευές wearable επόμενης γενιάς. Το Snapdragon Wear 2100 φέρνει σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με τα χαρακτηριστικά του Snapdragon 400 που χρησιμοποιείται στις περισσότερες wearable συσκευές σήμερα.

Το Snapdragon Wear 2100 είναι 30% μικρότερο από το δημοφιλές Snapdragon 400 και καταναλώνει περίπου 25% λιγότερη ενέργεια όντας έτσι ικανό την αυτονομία των συσκευών που θα χρησιμοποιηθεί.

Το Snapdragon Wear 2100 έχει ενσωματωμένο ένα χαμηλής ενέργειας sensor hub και επιτρέπει την χρήση περισσότερο πολύπλοκων αλγορίθμων από ότι το Snapdragon 400.

Οι συσκευές που θα χρησιμοποιούν το το Snapdragon Wear 2100 SoC θα μπορούν να είναι συνεχώς συνδεδεμένες με Bluetooth, Wi-Fi και LTE, ενώ στο chip ενσωματώνεται και σύστημα εντοπισμού GPS.

Ο David Yoon, Αντιπρόεδρος των Wearable της LG Electronics χαιρέτησε την ανακοίνωση του Snapdragon Wear 2100 και είπε ότι το νέο SoC της Qualcomm θα χρησιμοποιηθεί στα επόμενα smartwatch και άλλες wearable συσκευές της LG.

To Snapdragon Wear 2100 SoC είναι διαθέσιμο στους κατασκευαστές.

Πηγή: https://gr.pcmag.com

Μετάβαση στο περιεχόμενο