ΙΜΕ πληροφορική - Preloader

Xperia Ear Duo: Ασύρματο στερεοφωνικό ακουστικό που πρωτοπορεί

Η Sony Mobile, εκτός των νέων εντυπωσιακών smartphones Xperia XZ2 που ανακοίνωσε στο MWC 2018 παρουσίασε επίσης και τα πρωτοποριακό σετ ακουστικών Xperia Ear Duo που θα είναι διαθέσιμο από την άνοιξη του 2018 για συσκευές Android αλλά και για iPhone.

Το Xperia Ear Duo είναι το πρώτο ασύρματο ακουστικό που διαθέτει την καινοτόμα τεχνολογία Dual Listening, επιτρέποντας στον χρήστη να ακούει μουσική και να λαμβάνει ενημερώσεις, ενώ ταυτόχρονα να ακούει τους ήχους ή και τις συζητήσεις γύρω του.


 

Ο Χωρικός Ακουστικός Αγωγός (Spatial Acoustic Conductor), που αναπτύχθηκε χάρη στο τεχνολογικό πρόγραμμα Future Lab Program της Sony, επιτρέπει τη μεταφορά του ήχου από τον οδηγό της μονάδας απευθείας στο εσωτερικό του αυτιού. Ο ειδικά σχεδιασμένος δακτύλιος υποστήριξης περιβάλλει τον ακουστικό πόρο, ώστε η μουσική να περιπλέκεται ανεμπόδιστα με ήχους από το περιβάλλον.

Ο ήχος προσαρμόζεται έξυπνα ανάλογα με τα επίπεδα θορύβου από τον περιβάλλοντα χώρο χάρη στην ακουστική τεχνολογία Clear Phase της Sony, παρέχοντας καθαρό ήχο και εξαλείφοντας τη διασπορά του.

Λειτουργεί με το εξαιρετικά μικρής κατανάλωσης ενέργειας τσιπ CXD5602 της Sony και μια προηγμένη πλατφόρμα πολλαπλών αισθητήρων. Η λειτουργία Daily Assist [1] αναγνωρίζει τον χρόνο, την τοποθεσία και τις δραστηριότητες, προσφέροντας σχετικές πληροφορίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και υπενθυμίζοντας στον χρήστη πότε έχει την επόμενη συνάντηση, σε πόση ώρα θα φτάσει στο γραφείο του ή τον ενημερώνει για τους πιο πρόσφατους τίτλους ειδήσεων.

Το Xperia Ear Duo αντιδρά, επίσης, σε κινήσεις της κεφαλής. Οι προηγμένοι αισθητήρες του επιτρέπουν στον χρήστη να αποδεχτεί ή να απορρίψει εισερχόμενες κλήσεις με μια απλή κίνηση του κεφαλιού, καθώς και να περιηγηθεί στο μουσικό του αρχείο κουνώντας το κεφάλι του δεξιά ή αριστερά αντίστοιχα. Ακόμα, ο χρήστης μπορεί να ελέγχει την ένταση και τη μουσική του γενικότερα αγγίζοντας ελαφρά την οθόνη ή χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα κύλισης επάνω στη συσκευή.

Περισσότερα: http://gr.pcmag.com

Μετάβαση στο περιεχόμενο