ΙΜΕ πληροφορική - Preloader

Το Facebook επιδιώκει να προστατέψει τους υποψηφίους πολιτικούς από απειλές Hacking

Η νεότερη προσπάθεια του Facebook για την καταπολέμηση της εκλογικής ανάμειξης έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τις πολιτικές εκστρατείες των ΗΠΑ και τους υποψηφίους τους από το να υποστούν υποκλοπή λογαριασμού.

Την Δευτέρα, η εταιρεία παρουσίασε το νέο πιλοτικό πρόγραμμα για να να σταματήσει την απειλή hacking σε νόμιμους λογαριασμούς, σε αντίθεση με την απλή καταπολέμηση των ψεύτικων λογαριασμών από τη διάδοση παραπληροφόρησης. “Όπως είδαμε σε προηγούμενες εκλογές, οι υποψήφιοι και οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι, καθώς και το προσωπικό τους, μπορούν να γίνου στόχος χάκερ και ξένων αντιπάλων σε πλατφόρμες, όπως το Facebook”, ανέφερε η εταιρεία στο blog post.

Ο τεχνολογικός γίγαντας δεν διευκρίνισε όσον αφορά την απειλή του hacking, αλλά οι ενδιάμεσες εκλογές απέχουν μόλις 50 ημέρες. Πολλοί υποψήφιοι πολιτικοί των ΗΠΑ χρησιμοποιούν σελίδες Facebook για να προωθήσουν τον εαυτό τους και να προσεγγίσουν τους μελλοντικούς ψηφοφόρους. Ορισμένες από αυτές τις σελίδες, όπως ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τεντ Κρουζ, έχουν εκατομμύρια οπαδούς, δίνοντάς τους μια τεράστια εμβέλεια.

Το νέο πρόγραμμα ασφαλείας του Facebook έχει σχεδιαστεί για τους υποψηφίους και τα μέλη του προσωπικού που σχετίζονται με τις πολιτικές εκστρατείες. Μόλις εγγραφεί ο χρήστης, η εταιρεία θα αρχίσει να παρακολουθεί τους λογαριασμούς του για πιθανές απειλές hacking. “Αυτό το πρόγραμμα θα μας βοηθήσει να εντοπίζουμε γρήγορα και οι συμμετέχοντες θα μπορούν να αναφέρουν σύντομα, οποιαδήποτε στόχευση τους συμβεί”, ανέφερε η εταιρεία στο blog post της.

“Αν ανακαλύψουμε μια επίθεση εναντίον ενός υπαλλήλου καμπάνιας, μπορούμε να εξετάσουμε και να προστατεύσουμε όλους τους λογαριασμούς που είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμά μας, οι οποίοι συνδέονται με την ίδια καμπάνια”, πρόσθεσε το Facebook. “Καθώς εντοπίζουμε την κακοποίηση, θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε σχετικές πληροφορίες με τις αρχές επιβολής του νόμου και άλλες εταιρείες, ώστε να μεγιστοποιήσουμε την αποτελεσματικότητά μας”.

Η εταιρεία σχεδιάζει να πάρει στα σοβαρά ό, τι μαθαίνει από το πιλοτικό πρόγραμμα, ώστε να την βοηθήσει να προστατεύσει τις μελλοντικές εκλογές και ίσως και τους λογαριασμούς ειδικών χρηστών, όπως κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Το πιλοτικό πρόγραμμα είναι προς το παρόν ανοικτό για άτομα που συνδέονται με ομοσπονδιακές ή κρατικές πολιτικές εκστρατείες. Τα μέλη του προσωπικού των επιτροπών πολιτικών κομμάτων μπορούν επίσης να εγγραφούν. Το Facebook έχει μια σελίδα όπου οι κατάλληλοι χρήστες μπορούν να εγγραφούν εδώ.
Μόλις εγγραφεί o χρήστης, το Facebook θα τον βοηθήσει να ρυθμίσει τον έλεγχο ταυτότητας two-factor authentication τον λογαριασμό του, ένα χαρακτηριστικό ασφάλειας που είναι ανοιχτό σε όλους. Συνήθως λειτουργεί απαιτώντας από τον χρήστη να παρέχει τόσο τον κωδικό πρόσβασης όσο και έναν ειδικό κωδικό που παράγεται μέσω του smartphone σας για να συνδεθείτε στο Facebook. Αυτό το επιπλέον βήμα ασφαλείας μπορεί να αποτρέψει τους Hackers να εισέλθουν σε περίπτωση που υποθέσουν ή “κλέψουν” τον κωδικό σας. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία δύο παραγόντων στο Facebook, μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις λογαριασμού (account settings) και, στη συνέχεια, κάνοντας κλικ στην ενότητα “Ασφάλεια και σύνδεση”(Security and Login).

Πηγή: https://gr.pcmag.com/

Μετάβαση στο περιεχόμενο