ΙΜΕ πληροφορική - Preloader

Συνέλαβαν Ρώσους επιστήμονες για προσπάθεια mining με supercomputer

Στο Εθνικό Πυρηνικό Κέντρο της Ρωσίας εργάζονται περίπου 20.000 άτομα. Βρίσκεται στην πόλη Sarov, μια μυστική τοποθεσία ύψιστης ασφαλείας, η οποία παλιότερα δεν υπήρχε καν στον χάρτη. Εκεί είχε δημιουργηθεί η πρώτη πυρηνική βόμβα επί εποχής Σοβιετικής Ένωσης.


 

Ο supercomputer που βρίσκεται σε αυτές τις εγκαταστάσεις έχει ισχύ 1 petaflop και δεν είναι συνδεδεμένος στο Ιnternet για λόγους ασφαλείας. Μια ομάδα επιστημόνων προσπάθησαν να βάλουν τον υπολογιστή online με σκοπό να εκμεταλευτούν την ισχύ του για να κάνουν bitcoin mining. Όμως, όπως ήταν αναμενόμενο οι υπεύθυνοι ασφαλείας αντιλήφθηκαν το γεγονός και… γκρέμισαν τα όνειρα των μηχανικών, τους οποίους τελικά συνέλλαβαν.

Πάντως, η πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί στρατιωτική εγκατάσταση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης για mining δεν είναι πολύ μακρινή. Η εταιρεία Ice Rock Mining σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει παλιές υπόγειες εγκαταστάσεις σε ένα σπήλαιο στο Καζακστάν και συγκεντρώνει κεφάλαια. Θέλει να εκμεταλλευτεί τις χαμηλές θερμοκρασίες του σπηλαίου που προσφέρει φυσικό κλιματισμό, ενώ στην περιοχή υπάρχει υδροηλεκτρική εγκατάσταση, γεγονός που μπορεί να κρατήσει χαμηλά τα κόστη λειτουργίας.

Πηγή: http://gr.pcmag.com

Μετάβαση στο περιεχόμενο