ΙΜΕ πληροφορική - Preloader

Η Intel αναπτύσσει επεξεργαστή γραφικών

H Intel έχει προσλάβει τον Raja Koduri, πρώην επικεφαλής του Radeon Technologies Group της AMD και βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης ενός νέου διακριτού επεξεργαστή γραφικών, 8 περίπου χρόνια μετά το βατερλώ που είχε με την ανάπτυξη της GPU Larrabee η οποία οδήγησε στη δημιουργία του συνεπεξεργαστή Knights Corner, στα μέσα του 2011.


 

Στο συνέδριο International Solid-State Circuits Conference που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Σαν Φρανσίσκο, από την εταιρεία φανέρωσαν τα σχέδιά τους για τη δημιουργία μια νέας GPU, κυριολεκτικά.

Επέδειξαν slides της σχεδίασης μιας GPU στα 14nm, που αποτελείται από δύο ολοκληρωμένα, βασίζεται στην αρχιτεκτονική 9ης γενιάς της Intel και περιλαμβάνει 3 μονάδες επεξεργασίας. Κάθε μονάδα συνδέεται με έναν μηχανισμό διαχείρισης τάσης και χρονισμού, ενώ υπάρχει και ένας μηχανισμός για τον διπλασιασμό της ταχύτητας του ρολογιού.

Αυτό που παρουσιάστηκε είναι ο βασικός σχεδιασμός, ενώ στην Intel εργάζονται στην ενεργειακή αποδοτικότητά του, με στόχο να χρησιμοποιήσουν πιο εξελιγμένες και περισσότερες μονάδες επεξεργασίας και να προχωρήσουν κατόπιν στη δημιουργία πρωτοτύπων GPU με τη χρήση νέων κατασκευαστικών μεθόδων.

Πηγή: http://gr.pcmag.com

Μετάβαση στο περιεχόμενο