ΙΜΕ πληροφορική - Preloader

H Foxconn ανακοίνωσε την εξαγορά της Belkin

H Foxconn, γνωστή κυρίως ως συνεργάτης της Apple αφού συναρμολογεί τα iPhone και άλλες συσκευές της εταιρείας, ανακοίνωσε την εξαγορά της Belkin, η οποία κατασκευάζει δικτυακά προϊόντα, αξεσουάρ υπολογιστών και κινητών, καθώς και προϊόντα smart home.

H Belkin είναι αμερικάνικη εταιρεία με βάση την Καλιφόρνια και δραστηριοποιείται εδώ και περίπου 35 χρόνια, ενώ την τελευταία πενταετία κατασκευάζει και προωθεί στην αγορά προϊόντα smart home υπό το brandname Wemo. Το 2013 είχε αγοράσει την Linksys, γνωστή κατασκευάστρια δικτυακών προϊόντων και home routers.


 

Η ταϊβανέζικη εταιρεία προχώρησε στην εξαγορά μέσω της θυγατρικής της, Foxconn Interconnect Technology (που κατασκευάζει καλώδια και δικτυακά εξαρτήματα), αντί 866 εκατομμυρίων δολαρίων μετρητά. Η κίνηση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εταιρεία. Θα την αναβαθμίσει από υπεργολάβο-συναρμολογητή σε κατασκευαστή προϊόντων που απευθύνεται απευθείας στους καταναλωτές, θα μειώσει την εξάρτησή της από την Apple και θα τη βάλει στην αναπτυσσόμενη αγορά του smart home.

Η εξαγορά χρειάζεται την έγκριση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να ολοκληρωθεί. Η Foxconn έχει εγγυηθεί επένδυση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ, για την κατασκευή εργοστασίου στο Ουισκόνσιν, κίνηση που αναμένεται να προσμετρηθεί στα υπέρ της εξαγοράς και να λάβει την έγκριση με μεγαλύτερη ευκολία.

Πηγή: http://gr.pcmag.com

Μετάβαση στο περιεχόμενο