ΙΜΕ πληροφορική - Preloader

H ASRock ανακοίνωσε τη σειρά καρτών γραφικών Phantom Gaming

H ASRock, μετά από το teaser βίντεο που δημοσίευσε πριν από περίπου 10 ημέρες, άνοιξε τα χαρτιά της και ανακοίνωσε επίσημα τα πρώτα της μοντέλα καρτών γραφικών, μπαίνοντας σε μία νέα αγορά που μέχρι στιγμής δεν δραστηριοποιούνταν.

Ξεκινώντας από την αγορά των motherboards, στην οποία τα έχει πάει μάλλον καλά, δοκιμάζεται πλέον και σε αυτή των καρτών γραφικών με τη σειρά προϊόντων Phantom Gaming.


 

Το line up περιλαμβάνει μοντέλα αποκλειστικά με GPU της AMD, της σειράς Radeon RX500. Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται η Phantom Gaming X Radeon RX580 8G, η Radeon RX570 8G, οι Phantom Gaming Radeon RX560 4G και 2G και οι Radeon RX550 4G και 2G. Όπως είναι εμφανές, η εταιρεία αποφάσισε τις δύο δυνατές της κάρτες, την RX 580 και την RX570, να τις εξοπλίσει μόνο με 8GB μνήμης και δεν προχώρησε με δύο υλοποιήσεις για κάθε μία, δηλαδή μία με 4GB και μία με 8GB. Αντίθετα, στα μικρότερα μοντέλα υπάρχουν από δύο εκδόσεις, με 2GB και 4GB μνήμης.

Όλα τα μοντέλα απευθύνονται σε gamers, όπως είναι σαφές και από την ονομασία της ίδιας της σειράς των προϊόντων, και οι RX570/580 είναι υπερχρονισμένες. Κατασκευαστικά, είχαν την ανάλογη μέριμνα για υψηλή απόδοση και αξιοπιστία, ενώ συνοδεύονται και από το Phantom Gaming Tweak utility της εταιρείας.

Όπως σημειώνει η εταιρεία, το σύστημα ψύξης είναι ειδικά μελετημένο, η ψύκτρα έχει βάση από χαλκό και έχει μεγάλο μέγεθος για βέλτιστα αποτελέσματα. Τα heat pipes είναι αλουμινένια και οι ανεμιστήρες είναι dual ball-bearing για αξιοπιστία και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Πηγή: http://gr.pcmag.com

Μετάβαση στο περιεχόμενο