ΙΜΕ πληροφορική - Preloader

Η Amazon ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί το Youtube

Η Amazon ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί το Youtube ως απάντηση στην αφαίρεση της εφαρμογής Youtube από τις συσκευές Echo.

Η Amazon κατέθεσε πρόσφατα δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας στο σχετικό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ, για δύο κατά τα φαινόμενα υπηρεσίες, με τις ονομασίες «Amazontube» και «Opentube».

Η κίνηση αυτή έφθασε στο φως, μόλις η Google αφαίρεσε την εφαρμογή YouTube από τις συσκευές Echo με πλάνο να κάνει το ίδιο και με το Amazon Fire Stick από την 1η Ιανουαρίου.

Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας περιγράφουν τα παραπάνω λογότυπα ως φορείς παροχής οπτικοακουστικού υλικού μέσω ασύρματων δικτύων. Επίσης, η κατάθεση αναφέρει ότι «οι υπηρεσίες θα επιτρέπουν στους χρήστες να μοιράζονται περιεχόμενο, φωτογραφίες βίντεο, κείμενο, δεδομένα, εικόνες και άλλα ηλεκτρονικά έργα» που ουσιαστικά είναι πανομοιότυπες με τις υπηρεσίες που προσφέρει το YouTube.

Δεν είμαστε σίγουροι αν οι υπηρεσίες αυτές όντως θα ξεκινήσουν, έστω και στο μέλλον, ή αν πρόκειται για προέκταση αυτών του Prime Video. Ωστόσο, θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση της Google, αν η Amazon αποφασίσει να ανταγωνιστεί το Youtube.

Πηγή: http://gr.pcmag.com

Μετάβαση στο περιεχόμενο