ΙΜΕ πληροφορική - Preloader

Το 83% των Ευρωπαίων χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα

Ολοένα και πιο φανατικοί χρήστες του Διαδικτύου γίνονται οι Ευρωπαίοι, καθώς ήδη το 83% του πληθυσμού δηλώνει ότι χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, έναντι 75% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό πριν από μία πενταετία. Μάλιστα πλέον, μόνο το 11% του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαντά ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το Διαδίκτυο, όταν το αντίστοιχο ποσοστό πριν από πέντε χρόνια ήταν 18% (DESI 2019).

Η Ελλάδα, πάντως, υπολείπεται των ευρωπαϊκών επιδόσεων κατά πολύ ως προς τη χρήση του Διαδικτύου και καταλαμβάνει την 26η θέση μεταξύ των 28 κρατών-μελών. Το ποσοστό των Ελλήνων που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα είναι στο 70% (2018) Συνολικά, η χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών στη χώρα μας βρίσκεται στο 70% από 67% έναν χρόνο νωρίτερα (κατά πολύ κάτω του μέσου όρου της ΕΕ που είναι 83%).

Επίσης, το ποσοστό των Ελλήνων πολιτών, που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το Ίντερνετ, παραμένει αρκετά υψηλό και κινείται σταθερά 25% από 28% ένα χρόνο νωρίτερα (όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι μόλις 11%).

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας 2019 (Digital Economy and Society Index -DESI 2019), τα πλέον “ώριμα” κράτη όσον αφορά τη χρήση του Διαδικτύου στην Ε.Ε. είναι η Δανία, η Ολλανδία, η Μεγάλη Βρετανία και η Φινλανδία. Σε αυτές τις χώρες, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών απαντά ότι κάνει χρήση του Διαδικτύου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Ηλεκτρονική τραπεζική
Ο αριθμός των χρηστών του Διαδικτύου – και – στην Ελλάδα αυξάνεται, ενώ μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων χρηστών – άνω του μέσου όρου της Ε.Ε. – επιθυμεί να συμμετέχει σε διάφορες διαδικτυακές δραστηριότητες. Οι πλέον δημοφιλείς μεταξύ αυτών είναι η ανάγνωση ειδήσεων online, η πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων, η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η παρακολούθηση μαθημάτων ηλεκτρονικά. Πιο αναλυτικά, όσον αφορά τις δραστηριότητες που κάνουν οι Έλληνες χρήστες online, παρ’ ότι η χρήση διαδικτυακών τραπεζικών υπηρεσιών αυξάνεται για τρίτο συνεχόμενο έτος και φθάνει πλέον στο 38%, το ποσοστό παραμένει πολύ χαμηλότερο από το μέσο όρο του 64% της Ε.Ε. Το ίδιο ισχύει και για τις ηλεκτρονικές αγορές, καθώς το ποσοστό των χρηστών του Διαδικτύου που τις πραγματοποιούν, φθάνει στην Ελλάδα στο 49%, αλλά παραμένει κάτω από το μέσο κοινοτικό όρο του 69%.

Οι Έλληνες αποδεικνύονται ένθερμοι οπαδοί της online ενημέρωσης. Το 87% των Ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου ενημερώνεται από το Ίντερνετ, ποσοστό που υπερβαίνει κατά πολύ το μέσο όρο του 72% της Ε.Ε. Στο μεταξύ, η χρήση των βιντεοκλήσεων στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 61% το 2018 (48% το 2017) και είναι πιο διαδεδομένη σε σχέση με άλλες χώρες της Ε.Ε. (49 % το 2018).

Πηγή: http://www.sepe.gr/

Μετάβαση στο περιεχόμενο