ΙΜΕ πληροφορική - Preloader

Οι εταιρείες Πληροφορικής, οι καλύτεροι εργοδότες παγκοσμίως

Ανάμεσα στους κλάδους με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον βρίσκεται, για άλλη μια φορά, η Πληροφορική (Information Technology-IT). O χώρος της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας έχει την τιμητική του – και το 2019 – στη λίστα World’s Best Workplaces, που αναδεικνύει τις εταιρείες, παγκοσμίως, με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.

Η εταιρεία τεχνολογίας Cisco κατατάσσεται στην πρώτη θέση της 9ης ετήσιας διεθνούς λίστας World’s Best Workplaces, ακολουθούμενη από τη Hilton και από την επίσης προερχόμενη από τον χώρο του ΙΤ, Salesforce. Όπως ανακοίνωσε το Great Place to Work, οι κλάδοι που συναντώνται συχνότερα στη λίστα είναι το Information Technology και ο τομέας του Financial Services & Insurance, με τον κλάδο της Πληροφορικής να επιβεβαιώνει για ακόμη μια χρονιά την ικανότητα να δημιουργεί ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον.

Εκτός από τη Cisco και τη Salesforce, στη λίστα με τις 25 πολυεθνικές με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, τον κλάδο του ΙΤ εκπροσωπούν επίσης: η SAP στην έκτη θέση, η SAS στην ένατη, η Workday στη δέκατη θέση, η Mercado Libre στην 13η, η Adobe στην 15η θέση, η Intuit στην 17η.

Σύμφωνα με τα φετινά αποτελέσματα της κατάταξης, δύο από τις 25 πολυεθνικές, που συγκροτούν τη λίστα World’s Best Workplaces – DHL Express και AbbVie – το οφείλουν και στις θυγατρικές τους στην Ελλάδα, καθώς διακρίθηκαν και στη χώρα μας για το εξαιρετικό εργασιακό τους περιβάλλον.

Η αξιολόγηση
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της φετινής κατάταξης, από τις 25 πολυεθνικές που διακρίθηκαν, οι 13 έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ. Παρ’ ότι οι περισσότεροι από τους νικητές προέρχονταν από τον κλάδο της τεχνολογίας ή των επαγγελματικών υπηρεσιών, στη λίστα εκπροσωπούνται διαφορετικοί οικονομικοί κλάδοι, από τις μεταφορές έως τις κατασκευές. Αυτή η ευρεία εκπροσώπηση αποδεικνύει το γεγονός ότι οποιοσδήποτε τύπος επιχείρησης μπορεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον εργασίας, όπου η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων είναι πραγματικά ικανοποιημένη με τη δουλειά τους.

Η λίστα World’s Best Workplaces περιλαμβάνει τις 25 καλύτερες πολυεθνικές εταιρείες στον κόσμο όσον αφορά το εργασιακό τους περιβάλλον. Μια εταιρεία για να ενταχθεί σε αυτή τη λίστα, πρέπει να διακριθεί τουλάχιστον σε πέντε εθνικές λίστες Best Workplaces ανά τον κόσμο, να έχει το ελάχιστον 5.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, και το 40% του εργατικού της δυναμικού να εργάζεται εκτός της χώρας στην οποία εδρεύουν τα κεντρικά της γραφεία.

Πηγή: http://www.sepe.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο