ΙΜΕ πληροφορική - Preloader

Νέος οικονομικός επεξεργαστής από την AMD

Η AMD στοχεύει τους budget PC builders με νέο Athlon επεξεργαστή, ο οποίος θα κοστίζει περίπου 55$.

Ο Athlon 200GE θα περιέχει υπολογιστική και gaming graphic δύναμη σε ένα chip. Το προϊόν θα έχει την αρχιτεκτονική των AMD Zen, που χρησιμοποιείται στους Ryzen επεξεργαστές, μαζί με ενσωματωμένα Radeon Vega graphics.

O 200GE είναι σχεδιασμένος για τους νέους χρήστες στον κόσμο των desktop PC, οπότε μην περιμένετε τρελές αποδόσεις. Ο επεξεργαστής έχει δύο πυρήνες στα 3.2 GHz με 5MB cache.

Η AMD ισχυρίζεται πως ο νέος επεξεργαστής θα προσφέρει καλύτερες επιδόσεις από τους Intel Pentium. Σύμφωνα με τα benchmarks της εταιρείας, ο Athlon 200GE προσφέρει έως και 67% καλύτερη απόδοση στη GPU από τον Intel Pentium G4560.

Ο Athlon 200GE είναι ικανός στον να παίξει συγκεκριμένα online games σε 720p, αλλά με low settings. Τα benchmarks της εταιρείας δείχνουν το DOTA 2 στα 65 fps και το Overwatch στα 59 FPS.

Το Fortnite τρέχει στα 49 FPS, με 84 τοις εκατό καλύτερη απόδοση από τον Intel Pentium G450.

Η AMD λέει επίσης πως ο νέος επεξεργαστής θα είναι αποτελεσματικός και σε καθημερινές εργασίες όπως: επεξεργασία κειμένου, περιήγηση στο διαδίκτυο και συνδιάσκεψη βίντεο. Ο Athlon 220GE θα κυκλοφορήσει στις 18 Σεπτεμβρίου και θα είναι συμβατός με AM4 μητρικές.

Ο νέος επεξεργαστής θα χρησιμοποιηθεί επίσης από κατασκευαστές υπολογιστών συμπεριλαμβανομένων των Dell, HP και Lenovo.

Πηγή: https://gr.pcmag.com

Μετάβαση στο περιεχόμενο