ΙΜΕ πληροφορική - Preloader

Η Seagate λανσάρει 14TB Hard Drives

Οι SSD δίσκοι έχουν κρατήσει καιρό τώρα στο στέμμα του local storage performance, με το χάσμα ανάμεσα στους σκληρούς δίσκους και την flash storage να αυξάνεται ακόμη περισσότερο από τότε που εμφανίστηκαν οι μονάδες M.2 PCI Expres. Ωστόσο, οι μηχανικοί σκληροί δίσκοι εξακολουθούν να κερδίζουν αν η κύρια μέριμνα σας είναι η ποσότητα αποθηκευτικού χώρου που προσφέρεται. Σήμερα, η Seagate μας υπενθύμισε ακριβώς το χάσμα που υπάρχει μεταξύ HDD και SSD από την άποψη αυτή, κυκλοφορώντας τρία διαφορετικά είδη 14TB σκληρών δίσκων.

Ίσως έχετε παρατηρήσει έναν “κοινό παράγοντα” τα τελευταία χρόνια από τους κατασκευαστές σκληρών δίσκων. Πλέον, δεν είναι απλά μια υπόθεση να προσφέρουμε σκληρούς δίσκους διαφορετικών χωρητικοτήτων, αλλά αντ ‘αυτού η επιλογή θα βασίζεται στο που σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τον σκληρό. Θα είναι για γενική χρήση σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή; Χρησιμοποιείται ως μέρος ενός NAS; Ή μέρος ενός συστήματος αφιερωμένου σε μια μόνο εργασία όπως η εγγραφή βίντεο;

Έχοντας αυτό στο νου της, η Seagate ξεκίνησε 14TB εκδόσεις των σκληρών δίσκων Barracuda (compute), IronWolf (NAS) και SkyHawk (surveillance).

Οι νέοι 14TB σκληροί αντικαθιστούν τα μοντέλα 12TB στην κορυφή των προσφορών της Seagate. Για desktop PC γενικού σκοπού για τους καταναλωτές, το 14TB Barracuda Pro είναι ο σκληρός επιλογής. Γυρίζει σε 7,200rpm και συμπληρώνεται από μια προσωρινή μνήμη 256MB που επιτρέπει τη διατήρηση ρυθμών δεδομένων 250MB / s. Η μονάδα διαθέτει μια πλήρης πενταετή εγγύηση με όριο φόρτου εργασίας 300TB / έτος. Η Seagate περιλαμβάνει επίσης δύο χρόνια υπηρεσιών ανάκτησης δεδομένων διάσωσης, δίνοντάς σας μία ανακούφιση για την ανάκτηση δεδομένων.

Υπάρχουν για την ακρίβεια δύο δίσκοι NAS 14TB διαθέσιμοι, με τη μορφή IronWolf και IronWolf Pro. Το IronWolf περιλαμβάνει ένα Health Management system, αισθητήρες περιστροφικών κραδασμών και κάθε μονάδα είναι σχεδιασμένη για να είναι πάντα ενεργή. Η εγγύηση είναι τρία χρόνια και η Seagate θέτει την διάρκεια ζωής του δίσκου στις ένα εκατομμύριο ώρες. Οι διαφορές με το IronWolf Pro είναι ότι συμπεριλαμβάνονται δύο έτη διάσωσης δεδομένων και η διάρκεια ζωής του αυξάνεται στις 1,2 εκατομμύρια ώρες σε συνδυασμό με μια πενταετή εγγύηση.

Τέλος, έχουμε το SkyHawk, το οποίο προορίζεται για surveillance δραστηριότητες. Κάθε μονάδα περιλαμβάνει ImagePerfect firmware για να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λήψη βίντεο, ένα σύστημα Health Management, τη δυνατότητα εγγραφής από έως και 64 HD κάμερες ταυτόχρονα και υποστηρίζεται από μια τριετή εγγύηση με διάρκεια ζωής στις ένα εκατομμύριο ώρες. Αν έχετε έναν δικτυακό καταγραφέα βίντεο ή ένα DVR επιτήρησης, τότε αυτός είναι ο δίσκος για εσάς. Στα 14TB μπορεί να καταγράψει πάνω από 9.345 ώρες HD βίντεο, το οποίο έχει αξία 389 ημέρες.

Όπως αναφέρουν το Tom’s Hardware, το 14TB Barracuda Pro αναμένεται να κοστίσει $ 580/500,80 €, το 14TB IronWolf $ 530/457,63 € και η έκδοση IronWolf Pro είναι στα $ 600/518,07 €. Τέλος, το 14TB SkyHawk αναμένεται στα $ 510/440,36 €. Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα, πωλούνται από σήμερα, αλλά μπορεί να πάρει λίγο χρόνο για να φτάσει το απόθεμα στον επιλεγμένο λιανοπωλητή σας.

Πηγή: https://gr.pcmag.com

Μετάβαση στο περιεχόμενο