ΙΜΕ πληροφορική - Preloader

Η LG παρουσιάζει την πρώτη οθόνη 88 ιντσών και ανάλυσης 8Κ

Με μέγεθος 88 ίντσες είναι η μεγαλύτερη οθόνη ανάλυσης 8Κ που υπάρχει.

Η LG Display είναι έτοιμη να παρουσιάσει την πρώτη OLED οθόνη ανάλυσης 8K στην έκθεση τεχνολογίας CES που ανοίγει τις πύλες της σε μερικές ημέρες στο Λας Βέγκας.


 

Το 88 ιντσών πάνελ είναι το πρώτο που έχει ανάλυση 8K (7680 x 4320 pixel) και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο σε διάσταση που έχει κατασκευαστεί μέχρι στιγμής που την υποστηρίζει.

Πριν από αυτό, το μεγαλύτερο OLED πάνελ είχε διαγώνιο 77 ίντσες και ανάλυση 4K. Είναι κατασκευασμένο επίσης από την LG Display και τοποθετείται σε τηλεοράσεις της LG της Sony και της Panasonic.

Η LG Display παίζει μόνη της στο χώρο των OLED πάνελ μεγάλου μεγέθους, αφού ο βασικός της ανταγωνιστής, η Samsung Display αποφάσισε να στραφεί στην τεχνολογία QLED.

Επίσης, η LG Display έχει προχωρήσει σε επενδύσεις για να εξασφαλίσει υψηλή παραγωγική ικανότητα σε μεγάλα OLED πάνελ, καθώς και για να αυξήσει τη δυναμική της στα mobile OLED πάνελ, στα οποία κυριαρχεί η Samsung. Στο πλαίσιο αυτό, ετοιμάζει εργοστάσιο παραγωγής στην Κίνα, το οποίο θα είναι το πρώτο εκτός Νότιας Κορέας.

Πηγή: http://gr.pcmag.com

Μετάβαση στο περιεχόμενο