ΙΜΕ πληροφορική - Preloader

Η Apple επενδύει σε δικές της οθόνες τεχνολογίας MicroLED

Η Apple το 2014 είχε εξαγοράσει την εταιρεία LuxVue η οποία εργαζόταν στην ανάπτυξη οθονών χαμηλής κατανάλωσης τεχνολογίας MicroLED. Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η συγκεκριμένη τεχνολογία βρίσκεται πλέον στο στάδιο της εμπορικής εκμετάλλευσης και η Apple προχωρά σε μια σημαντική επένδυση με σκοπό να χρησιμοποιήσει τις οθόνες στις συσκευές της, όπως το iPhone και το Apple Watch.

Όπως συμβαίνει με τις οθόνες τεχνολογίας OLED, οι MicroLED επίσης δεν χρειάζονται οπίσθιο φωτισμό, επομένως έχουν χαμηλότερη κατανάλωση, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να επιτύχουν υψηλότερη αντίθεση.


 

Φήμες αναφέρουν πως η Apple έχει δημιουργήσει ήδη από πέρσι ένα πρωτότυπο του Smartwatch της με οθόνη MicroLED και αναμένεται να είναι η πρώτη συσκευή της με οθόνη αυτής της τεχνολογίας που θα βγει στην αγορά, ενώ κατόπιν θα ακολουθήσουν τα iPhone.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα δώσει στην Apple το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα απέναντι στους ανταγωνιστές της, ενώ θα της επιτρέψει να απεμπλακεί από αυτούς, αφού είναι και προμηθευτές της, όπως η LG και η Samsung.

Πηγή: http://gr.pcmag.com

Μετάβαση στο περιεχόμενο