ΙΜΕ πληροφορική - Preloader

Η Μεγάλη Βρετανία “πρωτεύουσα” Ευρώπης για τις startups της Τεχνολογίας

Τα βλέμματα των high-tech νεοφυών επιχειρήσεων συνεχίζει να προσελκύει η Μεγάλη Βρετανία, η οποία, παρά τις πολιτικές και οικονομικές αρρυθμίες που προκαλεί το Brexit, παραμένει η “καρδιά” του τεχνολογικού οικοσυστήματος της Ευρώπης. Η Μεγάλη Βρετανία παραμένει η πρωτεύουσα της Ευρώπης για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα από το χώρο της Τεχνολογίας, με τις τεχνολογικές startups, που είναι εγκατεστημένες επί βρετανικού εδάφους, να συγκεντρώνουν τα περισσότερα κεφάλαια πανευρωπαϊκά. Η χώρα βρίσκεται στην πρώτη θέση στην Ευρώπη σε επενδύσεις ventrure capitals σε startups της Τεχνολογίας, ενώ κατατάσσεται τέταρτη στον κόσμο, μετά από τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ινδία, όσον αφορά τις παγκόσμιες επενδύσεις σε scale-up τεχνολογικές εταιρείες.

Σύμφωνα με νέο report της “Tech Nation”, ενώ οι ΗΠΑ ηγούνται της παγκόσμιας κατάταξης και μάλιστα με σημαντική διαφορά, η Μεγάλη Βρετανία συγκεντρώνει το 5% των παγκόσμιων επενδύσεων σε high-tech scaleup επιχειρήσεις, με τις επενδύσεις σε σχετικές εταιρείες στη χώρα να ανέρχονται σε £6,3 δις για το 2018. Στην παγκόσμια κατάταξη, τη δεύτερη θέση μετά από τις ΗΠΑ, που συγκεντρώνουν το 49,3% των επενδύσεων σε εταιρείες τεχνολογίας, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο scale-up, καταλαμβάνει η Κίνα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 20,4%. Στην πέμπτη θέση της παγκόσμιας λίστας βρίσκεται η Σουηδία, ακολουθεί η Γερμανία, ενώ έπεται η Νότια Κορέα, η Γαλλία, η Αυστραλία και η Βραζιλία. Ειδικά στον τομέα της Χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας (Fintech), η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται στην πρώτη θέση, καθώς οι εταιρείες του κλάδου, που είναι εγκατεστημένες στο έδαφος της, προσέλκυσαν την περίοδο 2015-2018 περί τα £4,5 δις, με τη χώρα να έχει την καλύτερη επίδοση παγκοσμίως.

Ταλέντα στην Τεχνολογία
Στο μεταξύ, η Μεγάλη Βρετανία παραμένει μια φιλόξενη έδρα για τα τεχνολογικά ταλέντα, απασχολώντας το 5% του συνόλου των εργαζομένων στην τεχνολογία σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά από την Ιαπωνία, τη Γαλλία και την Ινδία. Επιπλέον, το 35% των εταιρειών unicorns της Ευρώπης και του Ισραήλ (εταιρείες τεχνολογίας με αξία άνω του $1 δις) έχει δημιουργηθεί στη Μεγάλη Βρετανία.

“Η Μεγάλη Βρετανία εξακολουθεί να υπερβαίνει όλες τις προβλέψεις, όσον αφορά την τεχνολογική ανάπτυξη. Η έκθεση δείχνει πως η χώρα παραμένει ένας κρίσιμος κόμβος όσον αφορά τις παγκόσμιες τεχνολογικές εξελίξεις, με τις επενδύσεις τεχνολογίας μεγαλύτερης κλίμακας να είναι οι υψηλότερες στην Ευρώπη και να ξεπερνιόνται μόνο από αυτές σε ΗΠΑ, Κίνα και Ινδία. Αυτή είναι μια απόδειξη για την καινοτομία, τη φιλοδοξία και την επιμονή των επιχειρηματιών από το χώρο της Τεχνολογίας σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία”, αναφέρει η ανάλυση της Tech Nation.

Πηγή: http://www.sepe.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο