ΙΜΕ πληροφορική - Preloader

Το MagicSacroll είναι το επόμενο βήμα της τεχνολογίας

Νομίζατε πως τα είχατε δει όλα; Εάν ναι, τότε το MagicScroll θα το αλλάξει αυτό.

Μια δημιουργία της ομάδας ερευνών στο Queen’s University του Καναδά, το MagicScroll είναι το “πρώτο αναδιπλούμενο table με οθόνη αφής”. Εμπνευσμένο από τους παπύρους, αυτό το πρωτότυπο tablet φέρει μία 7,5″ 2K ευλύγιστη οθόνη, τυλιγμένη σε έναν τρισδιάστατο εκτυπωμένο κύλινδρο ο οποίος φιλοξενεί τον εγκέφαλο της συσκευής.

Οι περιστρεφόμενοι τροχοί σε κάθε άκρο του κυλίνδρου σας επιτρέπουν να μετακινηθείτε στις πληροφορίες της οθόνη. Η οθόνη μπορεί επίσης να ξετυλιχθεί για να λειτουργήσει σαν ένα παραδοσιακό tablet. Οι ερευνητές λένε ότι είναι “πολύ πιο εύκολο να το κρατήσετε με ένα χέρι από ένα iPad” και μπορεί να μπει σε τσέπη όταν τυλίγεται.

“Εμπνευστήκαμε από τον σχεδιασμό των παπύρων, καθώς η μορφή τους επιτρέπει μία πιο φυσική, αδιάκοπη εμπειρία μεγάλων οπτικών χρονολογιών,” δήλωσε ο Dr. Roel Vertegaal, υπεύθυνος του τμήματος ερευνών. “Μία ακόμα πηγή έμπνευσης ήταν το Rolodex, το οποίο χρησιμοποιούσαμε για την αποθήκευση επαγγελματικών καρτών”.

Ο σχεδιασμός το καθιστά εύκολο στην περιήγηση μεγάλων λιστών και ιστοσελίδων, πρόσθεσε.
“Το ξεδίπλωμα του ‘παπύρου’ είναι μία απτή εμπειρία που δίνει πλήρη προβολή του επιλεγμένου αντικειμένου”, είπε ο Vertegaal. “Η πλοήγηση εικόνων μέσω του Instagram, τα μηνύματα ή οι επαφές του LinkedIn λειτουργούν με αυτό τον τρόπο!”

Οι ερευνητές προσπαθούν να εξελίξουν τον σχεδιασμό ούτως ώστε να μπορεί νατυλιχθεί σε μέγεθος στυλό.

“Σε γενικές γραμμές, το πρότζεκτ του MagicScroll μας επιτρέπει επίσης να εξετάσουμε περαιτέρω έννοιες ότι ‘οι οθόνες δεν πρέπει να είναι επίπεδες’ και ότι ‘οτιδήποτε μπορεί να γίνει οθόνη'”, πρόσθεσε ο Vertegaal. “Εξετάζουμε πως τα αντικείμενα μπορούν να γίνουν εφαρμογές, είτε πρόκειται για ένα επαναχρησιμοποιήσιμο ποτήρι φτιαγμένο από διαδραστική οθόνη που μπορείτε να επιλέξετε την παραγγελία σας πριν φτάσετε σε ένα περίπτερο καφέ ή μια οθόνη στα ρούχα σας.”

Πηγή: https://gr.pcmag.com

Μετάβαση στο περιεχόμενο