Δεν είναι καλή εποχή για τις εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών στην Κίνα. Πριν λίγο καιρό αποκαλύφθηκε πως οι άδειες για την κυκλοφορία νέων παιχνιδιών δεν έχουν εγκριθεί εδώ και μήνες και απ’ ότι φαίνεται οι νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών θα είναι εμφανώς λιγότερες με σκοπό την σωτηρία της όρασης των παιδιών.
Ναι, καλά το διαβάσατε. Η κυβέρνηση της Κίνας χρησιμοποιεί την όραση των μικρών παιδιών ως δικαιολογία για την εφαρμογή νέων περιορισμών στην πώληση νέων παιχνιδιών. Πιο συγκεκριμένα, τα παιχνίδια στο διαδίκτυο θα περιοριστούν τόσο ως προς το πόσοι είναι διαθέσιμοι για να παίξουν όσο και για το χρονικό διάστημα που τους επιτρέπεται να παίξουν ανάλογα με την ηλικία τους.
Όπως αναφέρει το Eurogamer, ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping είναι αυτός που ανησυχεί για την όραση των παιδιών τόσο πολύ, όπου το Υπουργείο Παιδείας θα εφαρμόσει νέους κανονισμούς εξαιτίας της κακής όρασης και πιο συγκεκριμένα της μυωπίας.
Η Κίνα μπορεί να έχει νόμιμη υπόθεση για τον περιορισμό του χρόνου που μπορούν τα παιδιά να ξοδεύουν καθημερινά. Ο κίνδυνος της μυωπίας αυξάνεται όταν αφιερώνετε πολύ λίγο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους ως παιδί ή εστιάζοντας τα μάτια σας σε κοντινά αντικείμενα (όπως τηλεόραση ή οθόνη τηλεφώνου) για μεγάλες χρονικές περιόδους. Ακόμα κι έτσι, αυτό θα σήμαινε περιορισμό της πρόσβασης σε όλα τα παιχνίδια, και όχι μόνο σε αυτά που παίζονται online έτσι δεν είναι;
Δεν είναι ξεκάθαρο ποιοι θα είναι οι περιορισμοί που θα αφορούν τις νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών και τον περιορισμό του χρόνου παιχνιδιού. Η Κίνα παρακολουθεί πολύ καλά τα άτομα, οπότε η ανίχνευση ενός παιδιού που παίζει ένα online παιχνίδι και η εκκίνηση ενός χρονομέτρου που θα το κλείνει αυτόματα, ίσως να είναι πιθανή.
Η πίεση το να περάσουν τα παιδιά περισσότερο χρόνο έξω, παρά να παίζουν παιχνίδια, ίσως φέρει την αντίδραση των γονιών. Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι μείζον πρόβλημα στην Κίνα και πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι αυτό κάνει τα παιδιά λιγότερο έξυπνα.
Η Κινέζικη κυβέρνηση ίσων να αγνοεί ή να μην γνωρίζει την πραγματική αιτία της έξαρσης της μυωπίας (20% στους μαθητές πρωτοβάθμιας έως και 50% στους μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Πέρυσι τον Απρίλιο, το Post Magazine αναφέρθηκε στην πίεση που δέχονται τα παιδιά στην Κίνα, ώστε να προοδεύσουν σε ακαδημαϊκό επίπεδο, τα οποία οδηγούνται να περνούν τον περισσότερο χρόνο κλεισμένα στο σπίτι διαβάζοντας, παρά έξω στον ήλιο.
Πηγή: https://gr.pcmag.com