Οι ΗΠΑ προηγούνται στην υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης

usa texniti noimosiniΤις τεράστιες δυνατότητες, που δημιουργεί η νεόκοπη - αλλά πολλά υποσχόμενη - τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης, ανακαλύπτει σταδιακά η παγκόσμια οικονομία και οι επιχειρήσεις. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να τηρούν την παράδοσή τους στην καινοτομία και προηγούνται στον αγώνα για την υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης. Η Κίνα ακολουθεί, ενώ άλλοι αναδυόμενοι παίκτες συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις για να τις ανταγωνιστούν, καθώς η πρόσβαση στα δεδομένα γίνεται όλο και πιο εύκολη και οι κυβερνήσεις διεθνώς επενδύουν στην καινοτομία.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΕΥ μεταξύ 126 επαγγελματιών στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence - AI), το 40% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να προηγούνται στον αγώνα για την υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης, με την Κίνα να ακολουθεί (32%). Οι συντάκτες της μελέτης σημειώνουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μετασχηματίσει πλήρως τις επιχειρήσεις, ήδη, από το 2018. Ενώ τεχνολογίες, όπως το blockchain, θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται, η τεχνητή νοημοσύνη θα βρεθεί στο επίκεντρο των μετασχηματιστικών τεχνολογιών για τις επιχειρήσεις φέτος. Το 39% των επαγγελματιών τεχνητής νοημοσύνης, που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της ΕΥ, πιστεύει ότι η μηχανική μάθηση (machine learning) θα σημειώσει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη μεταξύ των καινοτόμων τεχνολογιών το 2018.

Κλάδοι
Καθώς οι επικεφαλής των επιχειρήσεων συνεργάζονται όλο και πιο στενά με τους τεχνολόγους για να πετύχουν την πλήρη ενσωμάτωση στην αλυσίδα αξίας τους, επιχειρήσεις από διάφορούς κλάδους αρχίζουν να πειραματίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τη μελέτη, οι αερομεταφορές και ο τουρισμός θα αξιοποιούν τα επόμενα χρόνια όλο και περισσότερο τα δεδομένα και την τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσουν την εμπειρία των πελατών τους.

Εμπόδια
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, πολλά ανώτερα στελέχη στον τομέα θεωρούν ότι τα βασικότερα εμπόδια στην υιοθέτηση της τεχνολογίας αυτής είναι η αποδοχή της από τα ενδιαφερόμενα μέρη (43%) και η έλλειψη δεξιοτήτων τεχνητής νοημοσύνης (57%). Συνεπώς, οι διευθύνοντες σύμβουλοι και τα διοικητικά συμβούλια θα χρειαστεί να λάβουν μακροπρόθεσμα μέτρα για να αναμορφώσουν την υπάρχουσα νοοτροπία, προκειμένου να προσελκύσουν ανθρώπινο δυναμικό με τις απαραίτητες δεξιότητες και να παραμείνουν καινοτόμοι. “Προκειμένου τα διοικητικά συμβούλια και οι διευθυντικές ομάδες να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων τους στην εποχή του δραστικού μετασχηματισμού, θα πρέπει να επανεξετάσουν τη σύνθεση τους και να ενσωματώσουν διαφορετικές αντιλήψεις”, αναφέρει η ΕΥ. Σύμφωνα με το EY Center for Board Matters, το 82% των επενδυτών πιστεύει ότι η σύνθεση θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα των διοικητικών συμβουλίων. “Η τοποθέτηση στα διοικητικά συμβούλια ατόμων με διαφορετικά χαρακτηριστικά και αντιλήψεις θα ενισχύσει την αναγνώριση και κατανόηση ζητημάτων, καθώς και τις ικανότητες επίλυσης προβλημάτων, αποτρέποντας τα φαινόμενα “group think”, δηλαδή της τάσης επικράτησης ενός ομοιόμορφου, κοινού τρόπου σκέψης”, τονίζουν οι αναλυτές.

Πηγή: http://www.sepe.gr

Προετοιμασία των παιδιών, ώστε να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το Διαδίκτυο

paidia diadiktioΜε την τεχνολογία να κατέχει αναπόσπαστο ρόλο στη ζωή μας, πολλοί γονείς καλούνται ανάμεσα στο πλήθος των καθηκόντων τους, να εντάξουν και τη σωστή προετοιμασία των παιδιών τους, ώστε να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το Διαδίκτυο. Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η ESET επισημαίνει τα βασικά σημεία, στα οποία πρέπει να δίνεται έμφαση από τους γονείς, ώστε οι μικροί μαθητές να μπορούν να κάνουν χρήση της τεχνολογίας, προστατευμένοι από τους online κινδύνους.

Οι ειδικοί της εταιρείας επισημαίνουν ότι οι συζητήσεις γονιών και παιδιών σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο πρέπει να ξεκινούν από τη στιγμή που τα παιδιά αρχίζουν να το χρησιμοποιούν. “Δεν αποκαλύπτουμε προσωπικές πληροφορίες και δεν μιλάμε με αγνώστους στο Διαδίκτυο, όπου οι επιτήδειοι μπορούν να κρύβουν την πραγματική τους ταυτότητα ακόμα περισσότερο από ότι στον πραγματικό κόσμο. Παράλληλα, δεν πρέπει ποτέ να ανοίγουμε μηνύματα, ή να πατάμε σε συνδέσμους που στέλνονται από άγνωστους, καθώς εύκολα μπορεί να αποτελούν μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος”, αναφέρει η εταιρεία.

Το σωστό παράδειγμα
Έρευνες δείχνουν ότι ο χρόνος, που καταναλώνουν οι γονείς online ή παρακολουθώντας τηλεόραση, επηρεάζει άμεσα τα παιδιά τους στη χρήση της τεχνολογίας. Ομοίως, καθώς η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς - από εκπαίδευση και δημιουργία περιεχομένου μέχρι παθητική κατανάλωση - η ποιότητα του διαδικτυακού περιεχομένου που καταναλώνουν οι γονείς, επίσης, επενεργεί στα παιδιά.

Τέλος, η υπεύθυνη χρήση μπορεί, επίσης, να διδαχθεί με το σωστό παράδειγμα των γονιών: προσέχουμε πως συμπεριφερόμαστε online, θυμόμαστε ότι οποιαδήποτε ενέργεια στο διαδίκτυο αφήνει ίχνη, ότι οτιδήποτε μοιραστεί ή δημοσιευτεί μπορεί ενδεχομένως να παραμείνει εκεί για πάντα και πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε τα δεδομένα μας με σωστούς κωδικούς πρόσβασης.

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Τα παιδιά περνούν πολύ χρόνο στα social media, με τα στοιχεία να λένε ότι πολλά παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών χρησιμοποιούν τουλάχιστον ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Καθώς είναι πρακτικά αδύνατον ένας γονιός να απαγορεύσει ή να περιορίσει τη χρήση των social media στα παιδιά του, οφείλει να τα εκπαιδεύσει, ώστε να είναι προσεκτικά με τις απειλές που κρύβονται στα κοινωνικά μέσα, διατηρώντας επιφυλακτική στάση απέναντι σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν και στις πληροφορίες που μοιράζονται. Κίνδυνοι παραμονεύουν και στην αλληλεπίδραση με γνωστούς αλλά και με συνομηλίκους, καθώς τα παιδιά μπορεί να γίνουν μάρτυρες ή θύματα ηλεκτρονικού εκφοβισμού.

Κατάχρηση τεχνολογίας
“Ακόμα κι αν οι γονείς έχουν φροντίσει να διδάξουν τα παιδιά τους πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα στο διαδίκτυο, είναι μάλλον δύσκολο να διασφαλιστεί ότι δεν θα περιπλανηθούν σε μη ασφαλείς ιστότοπους, είτε τυχαία, είτε από περιέργεια. Κι εδώ ακριβώς η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει”, σημειώνει η έρευνα.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί της εταιρείας, η δημιουργία λογαριασμών χρηστών με ειδικές ρυθμίσεις και περιορισμούς ειδικά για παιδιά και η χρήση εργαλείων γονικού ελέγχου έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθούν τα παιδιά να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο με ασφάλεια και παραγωγικότητα. Τα εργαλεία αυτά μπορούν να φιλτράρουν και να εμποδίζουν το ακατάλληλο για την ηλικία περιεχόμενο, να περιορίζουν το είδος των πληροφοριών που μοιράζονται και να ελέγχουν την ώρα παραμονής στην οθόνη.

Μπορούν, επίσης, να διατηρούν αρχεία καταγραφής δραστηριοτήτων, δίνοντας στους γονείς μια εικόνα για το είδος του ηλεκτρονικού περιεχομένου στα οποία έχουν πρόσβαση τα παιδιά τους. “Παράλληλα, δεν ξεχνάμε τα βασικά στοιχεία προστασίας, όπως το να κρατάμε ενημερωμένα όλα τα συστήματα και το λογισμικό των συσκευών που χρησιμοποιούμε. Τέλος, η εγκατάσταση μιας αξιόπιστης σουίτας ασφαλείας - η οποία, στην πραγματικότητα, συνήθως επιτρέπει τη δημιουργία μιας σειράς γονικών ελέγχων - θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση της άμυνας όλης της οικογένειας στον κυβερνοχώρο”, καταλήγει η έρευνα.

Πηγή: http://www.sepe.gr

Η μυστική συμφωνία της Google με την Mastercard ανιχνεύει τις Offline δαπάνες

google mastercardΗ Google είναι πρώτα και κύρια μια διαφημιστική εταιρεία. Αν και είναι εύκολο να το ξεχνάμε, όταν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα Google-branded smartphones, το Chrome Web browser, το Gmail, το Android και το Chrome OS. Όλα όμως υπάρχουν ως παρενέργεια της Google, που θέλει να χρησιμοποιούμε περισσότερο το Διαδίκτυο και επομένως να βλέπουμε περισσότερη διαφήμιση. Τώρα όλα δείχνουν ότι η εταιρεία μπορεί να έχει κάνει ένα βήμα παραπάνω όσον αφορά την παρακολούθηση και το που οδηγεί η διαφήμιση.

Όπως αναφέρει και το Bloomberg, η Google φαινομενικώς έκλεισε μια συμφωνία με τη Mastercard, η οποία μάλιστα κοστίζει εκατομμύρια δολάρια, με μόνο αντάλλαγμα την πρόσβαση σε offline καταναλωτικές συνήθειες πελατών. Αυτό επέτρεψε στην Google να συνδέσει τις συνήθειες των offline δαπανών των χρηστών, με τα views και τα κλικ των διαφημίσεων στο διαδίκτυο για τους τελευταίους 12 μήνες.

Αυτό σήμαινε ότι η Google θα μπορούσε να επιστρέψει αποτελεσματικά στους διαφημιζόμενους, δείχνοντάς τους το πώς οι διαφημίσεις στο δίκτυο της Google οδήγησαν σε αγορές σε καταστήματα λιανικής. Αυτό παρουσιάστηκε στους διαφημιζόμενους ως εργαλείο για την παρακολούθηση των δαπανών. Αυτό φυσικά δεν είναι μία πληροφορία που η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν θα ένιωθε άνετα να μοιραστεί με την Google και πόσο μάλλον τους διαφημιστές. Ειδικά όταν η εταιρεία των πιστωτικών καρτών σας, απομακρύνθηκε από το τι θα έπρεπε να είναι, μια αξιόπιστη πηγή.

Η συμφωνία από μόνη της είναι αρκετά κακόβουλη, αλλά προφανώς κανείς έξω από τις δύο εταιρείες δεν το γνώριζε. Οι πελάτες δεν ενημερώθηκαν ότι οι συνήθειες των offline εξόδων τους γνωστοποιούνταν στην Google. Ο μόνος λόγος για τον οποίο το γνωρίζουμε είναι τέσσερις άνθρωποι "με γνώση της συμφωνίας" που αποφάσισαν να μιλήσουν δημόσια στο Bloomberg.

Η Google δεν έχει σχολιάσει κάτι σχετικό πάνω στη συμφωνία με τη Mastercard, αλλά σχολίασε για το εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε για να μοιραστεί τα δεδομένα, σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει τους φόβους για την ιδιωτικότητα.

Μία εκπρόσωπος της Google εξήγησε: "Πριν κυκλοφορήσουμε αυτό το beta προϊόν το περασμένο έτος, δημιουργήσαμε μια νέα, double-blind τεχνολογία κρυπτογράφησης, που εμποδίζει τόσο την Google όσο και τους συνεργάτες μας να βλέπουν τις προσωπικές πληροφορίες των χρηστών μας... Δεν έχουμε πρόσβαση σε καμία προσωπική πληροφορία από τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες των συνεργατών μας, ούτε μοιραζόμαστε προσωπικές πληροφορίες με τους συνεργάτες μας

Αυτό βέβαια διαβάζεται ως "ναι, κάναμε μια συμφωνία για να αποκτήσουμε πρόσβαση σε αυτά τα offline δεδομένα δαπανών, αλλά μην ανησυχείτε, είναι όλα ανώνυμα".

Η Mastercard επεσήμανε ότι οι έμποροι πρέπει να δώσουν άδεια για να μοιραστούν αυτά τα δεδομένα, με έναν εκπρόσωπο να δηλώνει: "Δεν παρέχονται ξεχωριστές συναλλαγές ή προσωπικά δεδομένα... Δεν παρέχουμε πληροφορίες που παρακολουθούν, προβάλλουν διαφημίσεις ή ακόμα μετράνε την αποτελεσματικότητα της διαφήμισης σε μεμονωμένους καταναλωτές."

Νωρίτερα αυτό το έτος, η Google διευκόλυνε τον έλεγχο των ρυθμίσεων του λογαριασμού σας. Αυτή αποτελεί την καλύτερη σας υπεράσπιση έναντι της παρακολούθησης των offline δαπανών. Εάν αποχωρήσετε από την παρακολούθηση διαφημίσεων στην κονσόλα "Δραστηριότητα Ιστού και εφαρμογών"/"Web and App Activity", τότε οι αγορές σας εκτός σύνδεσης "θα πρέπει" να είναι 'άτρωτοι' στην παρακολούθηση.

Πηγή: https://gr.pcmag.com

Νέος οικονομικός επεξεργαστής από την AMD

amd athlon 200geΗ AMD στοχεύει τους budget PC builders με νέο Athlon επεξεργαστή, ο οποίος θα κοστίζει περίπου 55$.

Ο Athlon 200GE θα περιέχει υπολογιστική και gaming graphic δύναμη σε ένα chip. Το προϊόν θα έχει την αρχιτεκτονική των AMD Zen, που χρησιμοποιείται στους Ryzen επεξεργαστές, μαζί με ενσωματωμένα Radeon Vega graphics.

O 200GE είναι σχεδιασμένος για τους νέους χρήστες στον κόσμο των desktop PC, οπότε μην περιμένετε τρελές αποδόσεις. Ο επεξεργαστής έχει δύο πυρήνες στα 3.2 GHz με 5MB cache.

Η AMD ισχυρίζεται πως ο νέος επεξεργαστής θα προσφέρει καλύτερες επιδόσεις από τους Intel Pentium. Σύμφωνα με τα benchmarks της εταιρείας, ο Athlon 200GE προσφέρει έως και 67% καλύτερη απόδοση στη GPU από τον Intel Pentium G4560.

Ο Athlon 200GE είναι ικανός στον να παίξει συγκεκριμένα online games σε 720p, αλλά με low settings. Τα benchmarks της εταιρείας δείχνουν το DOTA 2 στα 65 fps και το Overwatch στα 59 FPS.

Το Fortnite τρέχει στα 49 FPS, με 84 τοις εκατό καλύτερη απόδοση από τον Intel Pentium G450.

Η AMD λέει επίσης πως ο νέος επεξεργαστής θα είναι αποτελεσματικός και σε καθημερινές εργασίες όπως: επεξεργασία κειμένου, περιήγηση στο διαδίκτυο και συνδιάσκεψη βίντεο. Ο Athlon 220GE θα κυκλοφορήσει στις 18 Σεπτεμβρίου και θα είναι συμβατός με AM4 μητρικές.

Ο νέος επεξεργαστής θα χρησιμοποιηθεί επίσης από κατασκευαστές υπολογιστών συμπεριλαμβανομένων των Dell, HP και Lenovo.

Πηγή: https://gr.pcmag.com

Η Siemens δίνει έμφαση στις συνδεδεμένες συγκοινωνίες στην InnoTrans 2018

siemens innotransΜε σύνθημα «Διαμορφώνοντας τις συνδεδεμένες συγκοινωνίες» (“Shaping connected mobility”) στην InnoTrans, η Siemens παρουσιάζει ψηφιακές καινοτομίες σε ένα όλο και πιο δικτυωμένο «Πλήρες Σύστημα Συγκοινωνιών». Οι λύσεις αυτές θα κάνουν τις σιδηροδρομικές μεταφορές ακόμη πιο αποτελεσματικές, ασφαλείς και αξιόπιστες.

Η ψηφιοποίηση μετασχηματίζει θεμελιωδώς τη βιομηχανία των συγκοινωνιών: βελτιώνει τη διαθεσιμότητα των οχημάτων και των υποδομών, βελτιστοποιεί τις λειτουργίες και μειώνει την πολυπλοκότητα, τον κόπο και το κόστος. Παρέχει στους ταξιδιώτες ευχάριστη και απρόσκοπτη κινητικότητα από το σημείο Α στο Β και βοηθάει τους σιδηροδρομικούς φορείς να κάνουν τις υποδομές τους πιο έξυπνες, να βελτιώσουν την εμπειρία των επιβατών, να διασφαλίσουν τη διαθεσιμότητα και να αυξήσουν τη βιωσιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής των επενδύσεών τους.

MindConnect Rail – ασφαλείς μεταδόσεις δεδομένων από υποδομές καθοριστικής σημασίας όσον αφορά στην ασφάλεια

Το MindConnect Rail είναι μία modular και ευέλικτη λύση λογισμικού και hardware που διασφαλίζει τις ασφαλείς μεταδόσεις δεδομένων από υποδομές καθοριστικής σημασίας όσον αφορά στην ασφάλεια. Το MindConnect Rail αξιοποιεί όλες τις λειτουργίες της νέας μονάδας καταγραφής δεδομένων (DCU), ώστε να παρέχει πλήρη και ασφαλή πρόσβαση σε δεδομένα, καθώς και να εξασφαλίσει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Η λύση MindConnect Rail από τη Siemens είναι βασική συνιστώσα των έξυπνων μεταφορικών υποδομών που χρειάζονται για την ψηφιακή ενοποίηση των σιδηροδρομικών και οδικών μεταφορών και για το μελλοντικό δικτυωμένο «Πλήρες Σύστημα Συγκοινωνιών».

MindSphere, το ανοιχτό IoT λειτουργικό σύστημα από τη Siemens, που επιτρέπει την εφαρμογή νέων ψηφιακών λύσεων για τη βιομηχανία των σιδηροδρoμικών μεταφορών μέσω της ολοκληρωμένης διαχείρισης δεδομένων

Το κάθε τρένο δημιουργεί μεγάλα μεγέθη δεδομένων που παρέχουν πληροφόρηση σχετικά με την κατάσταση του τρένου και τη λειτουργικότητα των επιμέρους τμημάτων και συστημάτων του. Το ίδιο ισχύει και για τις σιδηροδρομικές υποδομές. Το ανοικτό IoT λειτουργικό σύστημα της Siemens, MindSphere χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τη συνολική διαχείριση αυτών των δεδομένων, καθιστώντας εφικτές εντελώς νέες λύσεις για τη βιομηχανία των σιδηροδρόμων.

Railigent, το ανοικτό ψηφιακό οικοσύστημα πλέον παρέχει εφαρμογές τρίτων

Η εφαρμογή Railigent της Siemens επιτρέπει στους χειριστές να χρησιμοποιήσουν με έξυπνο τρόπο τα δεδομένα των σιδηροδρόμων, να βελτιστοποιήσουν τη συντήρηση και τις λειτουργίες τους και να διασφαλίσουν 100% διαθεσιμότητα. Το  Railigent βασίζεται στο MindSphere, το ανοιχτό ΙοΤ λειτουργικό σύστημα από τη Siemens. Στο παρελθόν, το Railigent αρχικά χρησιμοποιούνταν για να αναλύει τα συστήματα της Siemens. Μέσω των συνεργασιών με εταίρους και της ενσωμάτωσης των εφαρμογών των συνεργατών, η Siemens μπορεί πλέον να παρέχει στους πελάτες πλήρη διαχείριση του συνόλου των οχημάτων τους και των σιδηροδρομικών υποδομών. Η Siemens διαθέτει ήδη ενσωματωμένες εφαρμογές τριών συνεργατών της: SKF GmbH, Strukton Rail b.v. και Voith GmbH & Co. KGaA. Όλες αυτές οι εταιρείες διαθέτουν εξειδικευμένες δυνατότητες για την ψηφιακή παρακολούθηση της κατάστασης των οχημάτων και των σιδηροδρομικών υποδομών. Με βάση τα δεδομένα μετρήσεων που παρέχονται από αυτές τις εφαρμογές, η συντήρηση των σιδηροδρομικών συστημάτων μπορεί να βελτιστοποιηθεί και να γίνει οικονομικά αποδοτικότερη. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα περιλαμβάνονται, για παράδειγμα, το μειωμένο κόστος κύκλου ζωής, εκτεταμένα διαστήματα μεταξύ των συντηρήσεων και πρόληψη ατυχημάτων ή απρογραμμάτιστων διακοπών λειτουργίας.

Νέες λύσεις βασισμένες στο cloud που μειώνουν την ανάγκη για εγκαταστάσεις hardware

Το σύστημα «αλληλασφάλιση στο cloud» θα φέρει επανάσταση στις σιδηροδρομικές μεταφορές μεγάλων αποστάσεων. Με αυτό το σύστημα οι αλληλασφαλίσεις, καθώς και η λογική ελέγχου του χειριστή μπορούν μελλοντικά να συγκεντρωθούν σε ένα σημείο, χωρίς περιορισμούς στο χώρο. Αυτό θα προσφέρει στους χειριστές πρωτοφανή ευελιξία και θα αποφέρει εξοικονόμηση κόστους για τις λειτουργίες και τις υποδομές τους – φυσικά χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια. Η Siemens ήδη εργάζεται με τους συνεργάτες της για την υλοποίηση αυτής της προηγμένης τεχνολογίας.

Πηγή: https://www.techpress.gr