Συγκροτήθηκε η Task Force για τις ψευδείς ειδήσεις στο Διαδίκτυο

fake-newsΑποφασισμένη να βάλει “φρένο” στη διάδοση ψευδών ειδήσεων στο Διαδίκτυο και την παραπληροφόρηση μέσω του Internet, εμφανίζεται η Ευρώπη. Ελάχιστο διάστημα μετά από την απόφαση για τη συγκρότηση ειδικής ομάδας εμπειρογνωμόνων υψηλού επιπέδου, χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όρισε τα 39 μέλη της Task Force. Αποστολή της νεοσύστατης Task Force, τα μέλη της οποίας συνεδρίασαν χθες, είναι να υποστηρίξει την Επιτροπή να χαράξει μια ενιαία στρατηγική για την αντιμετώπιση της διάδοσης ψευδών ειδήσεων, την οποία θα παρουσιάσει τον Απρίλιο του 2018.

Τα analytics, εργαλείο για τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου

analytics lianemborioΩς ένα εργαλείο για τη δημιουργία πιο προσωποποιημένων σχέσεων με τον πελάτη και άρα πιο πιστής πελατειακής βάσης, που σε βάθος χρόνου οδηγεί σε αύξηση των πωλήσεων, μπορεί να λειτουργήσει η αξιοποίηση δεδομένων (analytics) στο λιανεμπόριο. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου και των καταναλωτικών αγαθών δυσκολεύονται να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά τα δεδομένα που έχουν στη διάθεση τους.

Από τις 25 Μαΐου σε ισχύ οι νέοι κανόνες προστασίας δεδομένων

prostasia dedomenonΛίγο περισσότερες από 100 ημέρες απομένουν, πλέον, έως την έναρξη εφαρμογής των νέων κανόνων προστασίας των δεδομένων επί ευρωπαϊκού εδάφους. Χθες, η Επιτροπή δημοσίευσε κατευθυντήριες γραμμές, ώστε να διευκολυνθεί η εφαρμογή των νέων κανόνων προστασίας των δεδομένων απ’ όλους τους φορείς στην Ε.Ε. από την 25η Μαΐου. Οι κατευθυντήριες γραμμές περιγράφουν το τι θα πρέπει να κάνουν επιπλέον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι εθνικές αρχές προστασίας δεδομένων και οι εθνικές διοικήσεις, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς το στάδιο της προετοιμασίας.

Σε παραγωγική λειτουργία το ψηφιακό “Μητρώο Πολιτών”

mitroo politonΣτην ψηφιακή εποχή φιλοδοξεί να εισάγει την εξυπηρέτηση του πολίτη το “Μητρώο Πολιτών”, που τίθεται σε παραγωγική λειτουργία από τις 22 Ιανουαρίου 2018. Το νέο πληροφοριακό σύστημα εθνικής εμβέλειας του υπουργείου Εσωτερικών θα διασυνδέει 1.036  υπηρεσίες Ληξιαρχείου και 325 υπηρεσίες Δημοτολογίου, καθώς και το Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών. Βασικός στόχος του νέου συστήματος είναι η απλοποίηση και η επιτάχυνση των διαδικασιών, καθώς και ο περιορισμός της περιττής γραφειοκρατίας με μείωση των υπογραφών και προοπτικά, με την απαλοιφή της υποχρέωσης του πολίτη να προσκομίζει πλήθος εγγράφων για απλές διοικητικές διαδικασίες.

Τα νέα Privacy Tools των Windows 10 δείχνουν ποια δεδομένα συλλέγει η Microsoft

windows10-privacyΗ Microsoft δεν είχε τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας ως εταιρεία που συλλέγει προσωπικά δεδομένα στο βαθμό που το πράττουν στη Google ή στο Facebook, μέχρι που ήρθαν τα Windows 10!

Σε κάθε σχεδόν έκδοση και ενημέρωση, υπάρχουν ρυθμίσεις ιδιωτικότητας που εγείρουν ερωτηματικά και από την εταιρεία προσπαθούν κατά καιρούς να δώσουν εξηγήσεις, να κάνουν διορθώσεις και τώρα, ετοίμασαν ένα σετ εργαλείων που παρέχουν πληροφόρηση για το ποια δεδομένα αντλούνται από τους υπολογιστές και συλλέγονται.