ΙΜΕ πληροφορική - Preloader

Στους καλύτερους εργοδότες στην Ελλάδα οι εταιρείες Τεχνολογίας

Σημαντική εκπροσώπηση έχει, για ακόμη μία χρονιά, ο ευρύτερος κλάδος της Τεχνολογίας μεταξύ των εταιρειών, οι οποίες διακρίνονται για το εργασιακό περιβάλλον που προσφέρουν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του “Great Place to Work Hellas” και της έρευνας “Best Workplaces 2019”, της μεγαλύτερης έρευνας αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, οι εταιρείες Τεχνολογίας έχουν και το 2019 δυναμική παρουσία. Το “Great Place to Work Hellas” ανακοίνωσε την Κυριακή 7 Απριλίου 2019, τα αποτελέσματα για το τρέχον έτος, γνωστοποιώντας τα ονόματα των επιχειρήσεων, που διακρίνονται για το περιβάλλον εργασίας που προσφέρουν.

Στην έρευνα “Best Workplaces 2019”, η οποία διεξήχθη για 17η συνεχή χρονιά στη χώρα µας, διακρίνονται 25 επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα µε τον αριθμό των εργαζομένων: 10 “µεγάλες” επιχειρήσεις, που απασχολούν πάνω από 251 εργαζόμενους, 10 “µεσαίες” εταιρείες, που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους και 5 “µικρές” επιχειρήσεις, που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους.

Στην κατηγορία των εταιρειών με περισσότερους από 251 εργαζόμενους για το 2019 από τον κλάδο της Πληροφορικής διακρίθηκε η Epsilon Net, που βρέθηκε φέτος στη δεύτερη θέση, ενώ την τέταρτη κατέκτησε η Πλαίσιο Computers. Την έκτη θέση κατέλαβε – από τον ευρύτερο κλάδο της Τεχνολογίας, η Victus Networks, ενώ στην όγδοη η Β. ΚΑΥΚΑΣ.

Καλύτερο περιβάλλον
Στην κατηγορία με 50-250 εργαζόμενους τον κλάδο της Τεχνολογίας εκπροσωπεί στη λίστα με τις επιχειρήσεις που προσφέρουν το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον η ελληνική Workable, που βρίσκεται στην τρίτη θέση, ενώ την όγδοη καταλαμβάνει η Performance Technologies. Τέλος, στην κατηγορία 20-49 εργαζόμενοι η εταιρεία Sleed στη δεύτερη θέση και η Convert Group στην τρίτη εκπροσωπούν τον ευρύτερο χώρο της τεχνολογίας στην κατάταξη των επιχειρήσεων με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα για το 2019.

Η αξιολόγηση
Η αξιολόγηση των εταιρειών ολοκληρώθηκε το Φεβρουάριο του 2019. Συνολικά, δήλωσαν συμμετοχή 53 εταιρείες από διάφορους κλάδους της αγοράς, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 23.500 εργαζόμενους. Η μεγαλύτερη εταιρεία απασχολεί κοντά στους 7.000 εργαζόμενους, ενώ η μικρότερη 22. Από τις συμμετέχουσες εταιρείες οι 25 είναι αμιγώς Ελληνικές και οι 28 πολυεθνικές.

Η έρευνα, η οποία διεξάγεται με ανώνυμα ερωτηματολόγια, στηρίζεται – κατά κύριο λόγο – στην άποψη που έχουν οι εργαζόμενοι για την εταιρεία τους. Το Great Place to Work®, με εκπροσώπηση σε περισσότερες από 55 χώρες σε όλο τον κόσμο, ερευνά και αξιολογεί επιχειρήσεις, για περισσότερα από 30 χρόνια, με στόχο το “χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας, βοηθώντας τις εταιρείες να βελτιώσουν το εργασιακό τους περιβάλλον”.

Πηγή: http://www.sepe.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο