ΙΜΕ πληροφορική - Preloader

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών το δεύτερο τρίμηνο του 2019

Ανοδικά κινήθηκε η παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 4,7% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Στην παγκόσμια αγορά διατέθηκαν 64,9 εκατ. συσκευές (desktops, notebooks και workstations) το εξεταζόμενο διάστημα έναντι 61,9 εκατ. PCs την αντίστοιχη περίοδο του 2018, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της IDC.

Στις περισσότερες επιμέρους γεωγραφικές αγορές του πλανήτη η αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών κατάφερε να εμφανίσει θετικές επιδόσεις. Μετά από δύο διαδοχικά πτωτικά τρίμηνα, οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (EMEA) σημείωσαν αύξηση το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Να σημειωθεί ότι η άνοδος αυτή προήλθε κυρίως από τη ζήτηση στο εμπορικό τμήμα της αγοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Θετικά κινήθηκε και η αγορά στις ΗΠΑ. Μετά από ένα μάλλον άτονο πρώτο τρίμηνο, το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου 2019 η αγορά PCs των ΗΠΑ διευρύνθηκε πιο δυναμικά, καταγράφοντας υψηλή μονοψήφια αύξηση. Στην ανοδική πορεία συνέβαλλε η αύξηση του όγκου των πωλήσεων τόσο σε επιτραπέζιους όσο και σε φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η αγορά των PCs στην περιοχή της Ασίας/ Ειρηνικού (εκτός Ιαπωνίας) ήταν επίσης θετική κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με την Ινδία να πετυχαίνει επίδοση καλύτερη από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές. Στο μεταξύ, στην Κίνα, οι αποστολές φορητών υπολογιστών για προσωπική χρήση σημείωσαν αύξηση, ενώ οι πωλήσεις συσκευών για επιχειρήσεις παρέμειναν αδύναμες, επηρεαζόμενες και από τις συνεχιζόμενες εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Υπόλοιπες αγορές
Καλή ήταν η πορεία των πωλήσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών και στον Καναδά, όπου ο κλάδος κατέγραψε το δωδέκατο συνεχόμενο τρίμηνο ανάπτυξης, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 11%. Υγιή ανάπτυξη σημείωσαν οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Ιαπωνία, όπου τόσο οι συσκευές για εμπορική χρήση όσο και η ζήτηση από πλευράς καταναλωτών ήταν έντονα θετικές. Τέλος, η αγορά της Λατινικής Αμερικής συνέχισε την αρνητική της πορεία το δεύτερο τρίμηνο του 2019, αν και με καλύτερα αποτελέσματα από τις αρχικές προσδοκίες.

Οι κατασκευαστές
Όσον αφορά τους βασικούς κατασκευαστές της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρονικών υπολογιστών, η Lenovo μετακινήθηκε στην πρώτη θέση, κερδίζοντας μερίδιο 25%, διαθέτοντας διεθνώς περισσότερες από 16,2 εκατ. συσκευές. Στο μεταξύ, η HP κατέλαβε τη δεύτερη θέση μεταξύ των πιο δυναμικών κατασκευαστών της αγοράς, κατά το εξεταζόμενο διάστημα, καταφέρνοντας να βελτιώσει τις πωλήσεις της κατά 3,2%.

Η Dell Technologies κατάφερε να διατηρήσει την τρίτη θέση της παγκόσμιας αγορά, βελτιώνοντας τις επιδόσεις της κατά 3,1% κατά τη διάρκεια του τριμήνου σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Την τέταρτη θέση της αγοράς κατέλαβε ο όμιλος Acer, αν και ήταν από τις λίγες εταιρείες που είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται το εξεταζόμενο διάστημα. Τέλος, η Apple βρέθηκε στην πέμπτη θέση της αγοράς με πωλήσεις 4,1 εκατ. μονάδων στη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του έτους.

Πηγή: http://www.sepe.gr

Μετάβαση στο περιεχόμενο